Legendarni britanski glasbenik je ostro kritiziral podrtje kipa, posvečenega ustanovitelju Appla, Stevu Jobsu, ki so ga odstranili potem, ko je sedanji izvršni direktor podjetja Tim Cook javno oznanil, da je istospolno usmerjen. »Če začnemo ljudi kaznovati zaradi tega, bo človečnost izginila s sveta,« je občinstvo nagovoril John.

»Prejšnji teden so kip označili za homoseksualno propagando in ga odstranili,« je glasbenik o nagovoru zapisal tudi na svoji facebook strani. »Spomin na Steva Jobsa je drugačen, sedaj ko je njegov naslednik povedal, da je istospolno usmerjen? Je tudi iPad homoseksualna propaganda?« se sprašuje britanski glasbenik.

»Kot istospolno usmerjen moški sem se v Rusiji vedno počutil dobrodošlega. Največ na svetu mi pomenijo zgodbe ruskih oboževalcev – pari, ki so se zaljubili med plesom na Nikito, ali otroci, ki pojejo pesem Circle of Life. Če nisem iskren o tem, kdo sem, ne bi mogel pisati pesmi. To ni homoseksualna propaganda, to je način, na katerega se izraža življenje,« je dodal zapisu na facebooku.

To ni bilo prvič, da je John kritiziral odnos Rusije do istospolno usmerjenih. Lani je med koncertom v Moskvi kritiziral stroge zakoni proti istospolno usmerjenim, januarja pa je v zapisu na svoji spletni strani nagovoril predsednika Vladimirja Putina.