Izkupiček celjska ekipe po štirih odigranih tekmah ni najboljši, saj so premagali zgolj ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju in madžarskemu Veszpremu pa so morali priznati premoč. Čeprav Rhein-Neckar Löwen sodi v najožji krog favoritov za končno zmago v ligi prvakov, pa ima na dosedanjih štirih dvobojih v skupini C zgolj polovičen izkupiček. Nemška zasedba je na domačih tleh premagala Montpellier in Čehovske medvede, izgubila pa obe tekmi na vročih gostovanjih v Veszpremu in Skopju.

V mestu ob Savinji se zavedajo, da tudi tokrat vloga favorita pripada nasprotniku. Moštvo sestavljajo številni prekaljeni Skandinavci, kot so Danca Niklas Landin in Mads Larsen, Norvežana Bjarte Myrhol in Harald Reinkind, Islandca Alexander Petersson in Stefan Rafn Sigurmannsson in Šved Kim Ekdahl du Rietz, moštvo pa dopolnjujejo še Švicar Andre Schmid in Španec Gedeon Guardiola Villaplana ter še nekaj domačih igralcev, med katerimi najbolj izstopata Uwe Genshamer in Patrick Groetzki.

Celjanom proti trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva na roko ne gre niti statistika, saj imajo z nasprotnikom nadvse slabe izkušnje – izgubili so vseh dosedanjih šest medsebojnih tekem v ligi prvakov. "V nemški ekipi gojijo zelo hitro igro, najboljši so v bliskovitih prehodih iz obrambe v (pol)protinapad. Njihovo igro krasi tudi hitro izvajanje žoge na sredini igrišča, kaznujejo pa vsako neorganizirano igro tekmeca v napadu,« meni trener Celja PL Branko Tamše in dodaja, da v nobenem primeru ne smejo dovoliti, da se razigra njihov vratar Landin, ki je po njegovem mnenju sodi med tri najboljše vratarje na svetu.

»V napadu moramo igrati organizirano in racionalno, v nasprotnem primeru se nam ne piše nič dobrega. Naš tekmec ima na vseh igralnih položajih izjemne posameznike, moč, kakovost, specialiste za obrambne naloge ...,« je na današnji novinarski konferenci dejal Tamše in pristavil, da je nemško ekipo že pred začetkom sezone vseskozi uvrščal med favoritinje za končno zmago v ligi prvakov. »Nasprotnikovi zmagi na dosedanjih štirih tekmah pričata o izjemni izenačenosti v naši skupini. Ne glede na trenutno stanje na lestvici gre za izjemno kakovostno zasedbo, ki lahko premaga vsako ekipo na stari celini.«

V celjskem taboru se te dni ubadajo tudi z zdravstvenimi težavami. Zavoljo poškodovanega kolena je zunaj pogona Živian Pešić, manjše težave pa pestijo tudi Miho Zarabca in David Miklavčiča.

Pravico na četrtkovem dvoboju, ki bo odigrano v mestecu St. Leon-Rot ob 19.30, bosta sicer delila Španca Angel Sabroso Ramirez in Oscar Raluy Lopez.