V ponedeljek so na dvižnem mostu Tower Bridge v Londonu predstavili steklena tla, ki ponujajo nov pogled na (sicer rjavo) Temzo, čolne na njej in pešce, ki prečkajo most, poroča britanski Guardian. Razgled z višine 42 metrov je popolnoma nova izkušnja, ki jo ponuja eden najbolj poznanih mostov na svetu. Na dva prehoda na mostu so namestili 11 metrov dolge in 1,8 metrov široke steklene plošče, od katerih vsaka tehta več kot pol tone.

»Lahko je tudi malo strašljivo,« priznava Chris Earlie, vodja Tower Bridge Exhibition, ki skrbi za oglede mostu. »Vznemirljivo je, saj v resnici nisi tako zelo visoko in lahko dokaj podrobno vidiš, kaj se dogaja na tleh pod teboj. Ukvarjam se s plezanjem in adrenalinskimi športi, a so bili prvi koraki po tem mostu tudi zame težavni,« je priznal. Earlie pojasnjuje, da mora biti izkušnja hoje po mostu zabavna. »Na veliko smo se posvetovali z ljudmi, saj javnosti ne želimo strašiti. Želimo ponuditi nekaj, česar prej še nismo imeli,« zaključuje.

Tower Bridge so začeli graditi leta 1886, gradnja pa je trajala osem let. Ime je dobil po trdnjavi Tower of London, ki stoji zraven, most pa je zgrajen iz okoli 70.000 ton betonskih temeljev in okoli 11.000 ton jeklene konstrukcije.