Guardiola se je ta konec tedna mudil v katalonski prestolnici, kjer se je udeležil simboličnega referenduma o neodvisnosti Katalonije. Nogometni strateg si je med drugim vzel čas tudi za intervju za katalonski časnik Ara, v katerem pa je dejal, da je njegova vrnitev na Camp Nou malo verjetna. »V principu nimam več namena trenirati Barcelone. To obdobje je zame sklenjeno,« je za časopis komentiral Guardiola, čeprav je ob odhodu iz Barcelone pred dvema letoma navijačem obljubil, da se bo nekega dne vrnil v klub.

»Verjamem, da je življenje sestavljeno iz različnih obdobji, tisto pri Barceloni se je končalo. Moja žena je sicer zaposlena v Barceloni, zato se nameravam vrniti in živeti tu. Kdaj? Ne vem,« je še zatrdil nekdanji španski nogometni reprezentant, ki je kot trener med letoma 2008 in 2012 z blaugrano osvojil kar 14 lovorik.

Kot poroča spletna stran MLSSoccer.com, pa utegne Guardiola v prihodnosti delo opravljati celo onkraj Atlantika. Trener je namreč v dolgoročnih načrtih ameriške nogometne zveze (USSF), ki si ga želi pred svetovnim prvenstvom leta 2022 videti na čelu reprezentance ZDA. Ali je Guardiola naklonjen zamisli, naj bi razkril že sestanek obeh strani, do katerega bo menda prišlo že v kratkem.