Zaradi poplavljenega in poškodovanega cestišča cesta med Knežakom in Koritnicami ostaja zaprta. Ker je od ponedeljka zjutraj zaprta tudi cesta med Knežakom in Bačem, je do obeh vasi možen dostop preko vasi Zagorje mimo gradu Kalc.

Prek noči se je rahlo dvignil vodostaj na Baču, a dodatni objekti niso ogroženi. Tako vodo črpajo iz devetih objektov, pri čemer gre v osmih primerih le za občasne kontrole črpalk, s katerimi upravljajo domačini, z eno črpalko pa upravljajo gasilci. Slednji bodo tudi danes na terenu skrbeli za nadzorovano črpanje vode iz objektov in po potrebi sprožili dodatne ukrepe, so še sporočili iz ilirskobistriške civilne zaščite.

Reke v zgornjem Posočju lahko močneje narastejo

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da lahko ob predvidenih močnejših padavinah v zgornjem Posočju reke na tem območju močneje narastejo. Še naprej se bodo poviševali tudi vodostaji v Loški dolini, na Cerkniškem in Planinskem polju.

Po podatkih Arsa se gladine vode na kraških poljih Notranjskega krasa še zvišujejo. Ojezerjene površine v Loški dolini se povečujejo, vendar se je trend dvigovanja gladine vode nekoliko umiril. Vodostaj v Loški dolini se je v drugi polovici noči povišal za pet centimetrov.

Tudi na Cerkniškem jezeru in na Planinskem polju vodostaj počasi narašča. Na Arsu pričakujejo, da se bo ojezeritev počasi povečevala še v naslednjih nekaj dneh. Gladina Cerkniškega jezera je v zadnjih 12 urah narasla za štiri centimetre, na Planinskem polju pa od ponedeljka popoldne za osem centimetrov.

V Loški dolini se bojijo novih padavin, na pomoč jim prihaja 50 vojakov

Voda v Loški dolini še narašča, a manj kot prejšnje dni. V strahu pa pričakujejo nove napovedane padavine, ki naj bi Loško dolino zajele v sredo. Utrujenim gasilcem in ostalim prostovoljcem, ki te dni pomagajo prebivalcem Loške doline, bo danes okoli 11. ure na pomoč priskočilo tudi 50 pripadnikov Slovenske vojske.