Bertoncelj, ki je tako sezono 2012 kot 2013 končal kot skupni zmagovalec svetovnega pokala na konju z ročaji, se bo moral letos zadovoljiti z drugim mestom, ki pa je zanj po vseh letošnjih težavah od januarske operacije naprej zlata vredno. Že pred sezono je opozarjal, da se ne bo toliko posvetil nastopom v svetovnem pokalu, saj sta bila njegova glavna cilja evropsko in svetovno prvenstvo. Obe veliki tekmovanji je oddelal izjemno uspešno, bil finalist tako v Sofiji kot v Nanningu, za nameček pa je na EP osvojil bron, na SP pa zgolj za nekaj tisočink točke zaostal za kolajno.

S finalnim nastopom ni zadovoljen

Tudi skupno drugega mesta v svetovnem pokalu ob koncu sezone je vesel. »V finalu sem med nastopom naredil napako na koncu vaje, ko sem pri kombinaciji stöcklijev s prstom zadel v ročaj in padel z orodja. Kljub temu mi je uspelo izboriti peto mesto na današnji tekmi, kar me je na svetovni lestvici dvignilo na drugo mesto,« je iz Kolumbije za STA sporočil 30-letni telovadec, ki pa s tekmo ni bil zadovoljen.

»S finalnim nastopom ne morem biti zadovoljen, saj vaje nisem izvedel po željah. Veselje pa mi prinaša to, da sem se v skupnem seštevku svetovnega pokala dvignil na drugo mesto, kar je nov lep uspeh v letošnji sezoni,« je še dejal Bertoncelj.

Šilc in Klavora z dobrim nastopom

Prvi dan finalov po orodjih sta v finalu parterja zelo dobro nastopila Žiga Šilc in Rok Klavora. Izkazal se je zlasti Šilc, ki je imel med vsemi finalisti daleč najmanjši odbitek za izvedbo sestave, za katero je prejel visoko oceno 9,100 točke. Skupna ocena 15,000 mu je prinesla tretje mesto. Zmagal je dobitnik petih kolajn s SP (2005, 2006, 2007, 2011, 2014) na tem orodju Brazilec Diego Hypolito, ki je zbral 15,867 točke.

Tudi Klavora je dobil, po kar je prišel v Kolumbijo. V finalu je bil šesti s 14,567 točke, kar je bilo dovolj, da je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala sezone napredoval s petega na tretje mesto.

Danes še nekaj slovenskih nastopov

V današnjih finalih je nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je bila prav tako šesta na preskoku z oceno 13,313. Z današnjim šestim mestom je potrdila skupno tretje mesto za sezono 2014 v svetovnem pokalu, ki ga je že pred časom dobila njena reprezentančna kolegica Teja Belak.

Drugi finalni dan se bodo predstavili še Alen Dimic v finalu bradlje in droga, Saša Golob v finalu parterja in gredi ter Kysselefova, ki jo čaka še finalni nastop na gredi.