Katie Mulrennan, ki prihaja iz irskega okrožja Kerry, se je prijavila na delovno mesto učiteljice v Seulu. Mulrennanova je sicer imela že veliko izkušenj z učenjem angleščine v tujini. Učila je že več kot tri leta, med drugim tudi v Barceloni, na Oxfordu, v Abu Dabiju, pa tudi v Južni Koreji.

Agenciji, ki ji je pomagala pri iskanju zaposlitve, je delodajalec sporočil, da zaradi pivskih navad Ircev sploh ne zaposlujejo. 26-letnica je za BBC povedala, da sprva sploh ni verjela, da je spletna pošta resnična. »Ponavadi je tako, da sploh ne odgovorijo, če te ne želijo zaposliti. Ali pa samo napišejo, da zaradi naglasa raje zaposlijo nekoga iz Severne Amerike,« je pojasnila.

»Prvič sem dobila tako sporočilo. Bilo je tako kratko in nenadno, da sem se začela smejati, ko sem ga prebrala. Potem sem ga prebrala še enkrat in jim želela poslati jezen odgovor. Sčasoma sem globoko zadihala in poslala rahlo sarkastičen odziv, saj sploh nisem mogla verjeti, kaj so mi napisali. A mi niso nič odpisali,« je še povedala.

»Razočarana sem, ker me delodajalec sploh ni videl. Z mano niso niti govorili,« je razložila. Ker je kmalu zatem dobila službo, se lahko dogodku sedaj le še smeji.