Čeprav Wembley velja za enega najprestižnejših nogometnih stadionov na svetu, utegnejo imeti Angleži in Slovenci na njem vse prej kot ustrezne pogoje za igranje. Zgolj šest dni pred kvalifikacijskim obračunom za Euro 2016 se bosta namreč na njem pomerili moštvi lige NFL Jacksonville Jaguars in Dallas Cowboys. »Ne vem, če lahko od mene pričakujete, da potezo pohvalim. Če me vprašate ali je to dobro, boste dobili negativen odgovor,« je bil na četrtkovi novinarski konferenci kritičen Hodgson.

Angleški selektor je ob tem poudaril, da zelenica na Wembleyju že zdaj ni v najboljšem stanju, tekma ameriškega nogometa slab teden pred kvalifikacijskim obračunom pa bo pogoje za igro bržčas le še poslabšal. »Igrišče že tako ali tako ni najboljše. Zaradi tega smo vsi nekolik nesrečni. Kljub temu vem, da bo osebje na stadionu dalo prav vse od sebe, da bo zelenica v kar najboljšem stanju,“ je še dejal 67-letnik, ki je seznam nogometašev, na katere bo računal na kvalifikacijski tekmi v Londonu proti izbrancem selektorja Srečka Katanca, objavil včeraj.

Sodelovanje med FA in NFL sicer poteka že osmo leto in se bo v prihodnosti še okrepilo. Obe strani sta namreč že najavili, da bodo prihodnje leto na Wembleyju odigrane kar tri tekme ameriške nogometne lige.