Že nekaj časa so v zakulisju formule 1 vroče govorice, da naj bi prišlo do velike rošade v vodilnih ekipah: svetovni prvak Sebastian Vettel gre iz Red Bulla k Ferrariju, Alonso pa iz Maranella v McLaren. Del te sestavljanke pa naj bi bil tudi Jenson Button, eden od sedanjih voznikov McLarna, ki naj bi se umaknil Alonsu in pri 34 letih končal kariero v formuli 1. A uradno ni še nič in pri McLarnu počasi izgubljajo potrpljenje, saj bodo težko sestavili ekipo z Alonsom, ki se še ni odločil o svoji prihodnosti.

Tudi Ferrari tekmecem ne pomaga, saj še ni razkril načrtov za sezono 2015 oziroma vozniške ekipe. "Med dirko v Braziliji in Abu Dabijem želimo vedeti, kako se je odločil Fernando, sicer bomo razmišljali o drugačnih rešitvah," je za časnik Bild dejal vodja ekipe McLaren Eric Boullier. Španec je sicer že vozil za McLaren leta 2007, pri Ferrariju pa vozi od leta 2010.

Na McLarnov ultimat se je že odzval tudi Alonso, ki se pred dirko v Braziliji mudi v Mehiki na promocijskem dogodku svojega sedanjega moštva. "Nisem vedel, da obstaja določen rok," je dejal španski dirkač in dodal, da se res še ni dokončno določil.