Denić, ki je letos ostal brez klubskih obveznosti, je imel v zadnjih dneh na mizi dve ponudbi. Ker je francoski prvoligaš Chambery izbral nekdanjega stratega Gorenja in Zagreba, zdaj pa makedonskega selektorja, Hrvata Ivico Obrvana, ta je nadomestil Maria Cavallija, se je Denić, ki je bil prav tako kandidat za ta položaj, odločil, da bo prevzel zasedbo iz mesta ob Dravi.

"Vesel in ponosen sem, da si je Maribor želel mene, upam, da bom zaupanje maksimalno upravičil. Veselim se dela, predvsem vsakdanjega, ki mi je po slabi izkušnji, kjer so klub enostavno zaklenili, zadnje čase manjkal. Trener ne sme imeti daljših odmorov, ampak mora ostajati v formi. Ekipo Maribora poznam. Fantje so mladi, praktično vsi so nekdanji reprezentanti v mlajših kategorijah, kar pomeni, da imajo potencial in to me veseli. Lahko bom z njimi kakovostno delal, seveda pa bom potreboval nekaj časa, da bo ekipa igrala, kot si želim," se veseli dela v štajerski prestolnici Ljubljančan, ki v klubskih ciljih ne more govoriti, saj ni bil zraven od začetka sezone.

"Ne vem, kakšni so bili cilji pred sezono, ne vem niti, kakšni so zdaj, saj se o tem nismo pogovarjali. Sigurno pa je, da si jaz vedno želim presežek. Maribor je v prejšnjih letih odločal o prvaku države, tudi letos bo tako. Vsako tekmo bomo poskušali zmagati, ne glede na tekmeca," je dejal novi trener.

Denić, dolgoletni trener ljubljanskega Slovana, kjer je kot vratar tudi začel svojo športno pot, je nazadnje na klubski sceni deloval v Belorusiji kot glavni trener Dinama iz Minska, ki pa ga je zapustil, ko je klub spomladi zašel v finančne težave.