Dobavitelj prepovedanih snovi je bila floridska klinika Biogenesis of America, kaže preiskovalno poročilo ameriške agencije za boj proti mamilom DEA, objavljeno v floridskem časniku Miami Herald.

Sanatorij je bil sicer registriran kot ustanova za pomoč strankam pri hujšanju in odpravljanju posledic staranja. Stranke klinike so bili tudi športniki, ki so pri zdaj že nekdanjem direktorju klinike Tonyju Boschu v zameno za denarno plačilo prejemali odmerke z v športu prepovedanimi snovmi za izboljšanje vzdržljivosti, kot so steroidi, rastni hormoni HGH in testosteroni.

Bosch se je v zameno za milejšo kazen odločil za sodelovanje s preiskovalci in je priznal, da se je ukvarjal z razpečevanjem prepovedanih snovi. Hkrati je seveda oblastem razkrinkal početje suspendiranega zvezdnika moštva New York Yankees. "Rodriguez si je HGH vbrizgal z injekcijo v trebuh," časnik navaja izjavo nekdanjega direktorja klinike. Zvezdnik pa si kožo skuša rešiti s tem, da se sklicuje na nevednost, saj ga je menda nekdanji direktor klinike zavestno zavedel. "Bosch mi je zagotovil, da s to snovjo ne bom več imel težav z nespečnostjo, nihanjem telesne teže, da bom imel močnejše lase, ostrejši vid in da bom z rednim jemanjem preprečil izgubo mišične mase po velikih naporih. Zagotovil mi je, da ne gre za prepovedani doping," je dejal preiskovalcem Rodriguez, ki je Boschu za čudežno zdravilo mesečno plačeval 12.000 ameriških dolarjev.

Vodstvo lige Major League Baseball je lani zaradi dopinškega škandala suspendiralo kar 13 igralcev. Rodriguezu so sprva izrekli prepoved igranja na 211 tekmah, nato pa so mu kazen znižali na 162 tekem. Kazen je že odslužil, nazaj pa naj bi se vrnil v sezoni 2015. Preostalemu "ducatu umazancev", vsakemu od grešnikov, so izrekli po 50 tekem prepovedi igranja.