To so simpatične igrače iz cunj, ki jih otroci v vrtcih in prvi triadi osnovne šole izdelujejo pod mentorstvom vzgojiteljic in učiteljic, nato pa podarijo starejšim ali otrokom, ki svoj čas preživljajo v bolnišnicah, zavodih ter varnih hišah ali pa jih je življenje kako drugače prikrajšalo.

Akcija, ki bo tokrat potekala že petič zapored, je v preteklosti tako pri otrocih kot pri odraslih naletela na odličen odziv. V preteklih akcijah so izdelali že več tisoč igrač različnih oblik, barv in velikosti in jih nato podarili pomoči potrebnim ali bolnim otrokom, ki so jih seveda z velikim veseljem sprejeli.

Glavni namen akcije je povezovanje otrok, zbujanje in učenje sočutja, dobrih del in prijateljstva. Tu so v pomoč tudi pravljice in sladka presenečenja, ki otroke še dodatno motivirajo k ustvarjanju. V dosedanjih dobrodelnih akcijah PEZ-ovo obdarovanje je sodelovalo že na tisoče otrok iz vse Slovenije, kar dokazuje, da jim ni vseeno za sovrstnike.

Prijave za vrtčevske skupine in razrede prve triade osnovnih šol so možne od 25. oktobra dalje na spletnem portalu www.pez.si, objemčke pa bomo lahko podarjali vse do konca januarja. Tako bodo otroci tudi po prazničnem decembru imeli občutek, da še vedno mislimo nanje in jim stojimo ob strani.