»Ta konec tedna bodo minili štirje tedni od nesreče. Jules je še vedno v bolnišnici Mia v mestu Jokaiči. Zdravniško osebje je njegovo zdravstveno stanje opisalo kot kritično, a stabilno,« so danes v izjavi, ki jo je javnosti posredovalo Bianchijevo moštvo Marussia, sporočili dirkačevi najbližji družinski člani.

»Še naprej nas tolaži to, da je Jules deležen najboljše zdravniške oskrbe. Zdravniki so v stalnem stiku z nevrokirurgi iz rimskega univerzitetnega centra in predsednikom medicinskega osebja Mednarodne avtomobilistične zveze. Več informacij bomo posredovali, ko bo za to primeren čas,« so še zapisali v današnji izjavi.

Francoski dirkač se je ponesrečil v 47. krogu kaotične dirke v Suzuki, ki jo je zaznamoval močan dež. Bianchi je s proge zletel v sedmem zavoju in tam priletel v dvigalno vozilo, ki je odstranjevalo poškodovani dirkalnik Adriana Sutila, ki je na istem mestu kot Bianchi s proge zletel le nekaj trenutkov pred tem. Bianchi je v trku utrpel hude poškodbe glave, nezavestnega pa so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer so opravili nujno operacijo glave, ki je trajala štiri ure.