Dejstva kažejo zelo jasno sliko našega klubskega hokeja. Več kot polovica jeseniških hokejistov že ima izkušnje iz EBEL, a so v zadnjih dveh letih ob izgubi stika z resnim hokejem opazno nazadovali. Celo do te mere, da jih na domačem ledu pred očmi velikega števila medijskih predstavnikov in skoraj dva tisoč navijačev premagata vsega dve peterki iz Ljubljane, ki imata v EBEL le stransko vlogo. Ni čudno, da je hokejska podoba na domači sceni vsako leto slabša, kakovosti pa je le še za vzorec. V hokejski izložbi se ponosno kaže le reprezentanca, ki se bo prihodnji teden predstavila tivolskemu občinstvu na turnirju evropskega izziva. A namesto da bi hokejska zveza medijem ponudila dostop do svojega najbolj sijočega blaga, so se raje odločili, da bodo vrata garderobe ob odpovedi tradicionalne tiskovne konference odprli le v ponedeljek za pol ure. To je še ena v vrsti napačnih odločitev zveze, ki se obnaša, kakor da si ne želi širše medijske propagande.

Po torkovem obračunu v Podmežakli pa se na obrobje v INL spet vračajo Jeseničani, ki se po bližnjicah ne bodo vrnili na pota stare slave. Zdaj tudi najpomembnejši funkcionarji novega društva niso več najbolj zadovoljni z učinkom in delom trenerja-teoretika Gorazda Reklja, ki na klopi deluje preveč anemično. Poraz z B-ekipo Olimpije gre tudi na njegov račun, saj je med drugim zgrešil s prezgodnjo igro brez vratarja. Marsikomu gre v nos, da je odpisal lanskega vodilnega strelca moštva Aleša Remarja, ki naj bi ga odslovil z obrazložitvijo, da je v slačilnici negativen igralec. Po kuloarjih se že šepeta, da bi Reklja lahko kmalu nasledil izkušenejši Roman Pristov.

Olimpija pa kljub seriji porazov v EBEL in prepričljivo zadnjemu mestu ne načrtuje nikakršnih rošad na trenerski klopi. Nemec Fabian Dahlem je trdno v sedlu, pred reprezentančnim odmorom pa ga jutri in v nedeljo čakata še domači preizkušnji z Gradcem in Dunajem. Kot veleva praksa v državnem prvenstvu, je Dahlem tudi v torek prepustil mesto trenerja Bojanu Zajcu, v Podmežaklo pa ga sploh ni bilo, saj ga tovrstne tekme ne zanimajo. Drži pa tudi, da Olimpija nasploh nerada igra redni del domače lige, potem ko so ji ga ob nasprotovanju vodstva skorajda podtaknili v hokejski zvezi. Ko na led pošlje mladince, se jasno izriše njeno stališče do tekmovanja.