Po besedah Draga Dubrovskega, stečajnega upravitelja Športnega centra Pohorje, so včeraj dosegli dogovor o najemu. S pogodbo o začasnem upravljanju se bo moralo strinjati okrožno sodišče v Mariboru, ki vodi stečajni postopek, Marprom pa bo moral skleniti še koncesijske pogodbe z občinama Maribor in Ruše in z državo, ki bdi nad upravljanjem sedežnice Pisker. Mariborski mestni svet naj bi o podelitvi koncesije razpravljal že na današnji konstitutivni seji.

Pavk še vedno v igri?

Kakšna bo v najemnem razmerju vloga razvpitega podjetnika Nika Pavka, ki se je doslej pojavljal kot potencialni najemnik žičnic, še ni znano. En scenarij predvideva, da naj bi poslovnež, ki je s pomočjo orionovcev spravil svoje premoženje zunaj dosega upnikov, postal Marpromov podizvajalec. Direktor Beno Majhenič včeraj ni bil dosegljiv za pojasnila.

Marprom, ki je za najem naprav že zagotovil približno 450.000 evrov, bo predvidoma v ponedeljek zaposlil 25 delavcev, ki so bili v Športnem centru Pohorje zadolženi za delovanje žičniškega sistema, nakar bodo nemudoma začeli nujna vzdrževalna dela.

Prihodnji teden bo znana tudi usoda hotelov in apartmajev Športnega centra Pohorje, ki jih je Družba za upravljanje terjatev bank prevzela v last, tik preden je podjetje pahnila v stečaj. Neuradno smo izvedeli, da je pogodba s Termami Maribor že pripravljena, dogovorjena naj bi bila tudi višina enoletne najemnine. Predstavniki Term Maribor bodo v prihodnjih dneh opravili tehnični pregled poslopij in popisali premoženje, najemna pogodba pa bo obveljala samo pod pogojem, da bodo na Pohorju obratovale žičniške naprave.