Kot vsako leto bodo med 23 nominiranci selektorji reprezentanc, njihovi kapetani in predstavniki športnih novinarjev iz vsake države izbrali najboljšega, ki bo zlato žogo prejel 12. januarja na Fifini gala prireditvi. Kar šest nominirancev tokrat prihaja iz nemške reprezentance, kar ni presenetljivo, saj je elf poleti v Braziliji pometel s konkurenco in četrtič zasedel svetovni nogometni prestol. Toda glede na spremembo trenda glasovanja v zadnjih letih, ko je zaradi izjemnih predstav in rekordov Lionela Messija in Cristiana Ronalda vse več glasovalcev prednost pred osvojenimi lovorikami začelo dajati individualnim dosežkom, je težko pričakovati, da bo na koncu laskavo priznanje res romalo v roke enemu od Nemcev, saj se v individualni kategoriji nihče od njih ne more kosati z Ronaldom, za katerim je ponovno odlično leto, v katerem je z Realom poleg španskega kraljevega pokala osvojil tudi ligo prvakov ter tam podrl rekord po številu zadetkov v eni sezoni.

Blatter bi jo dal Neuerju

Ni skrivnost, da je že v prejšnjih letih rivalstva med Messijem in Ronaldom predsednik Fife vselej dajal prednost Argentincu, saj ni prevelik navijač arogantnega in vase zagledanega Portugalca, tudi tokrat pa bo očitno Blatter poskušal s svojim vplivom preprečiti, da bi nagrado dobil prav Ronaldo, ki po individualni statistiki nima pravega tekmeca v boju za drugo zaporedno, skupno pa tretjo zlato žogo. Blatter je tako postregel z izjavo, da si tokrat bolj od Ronalda zlato žogo zasluži vratar nemške reprezentance in Bayerna Manuel Neuer.

Te besede so z nezadovoljstvom sprejeli v Madridu, kjer seveda stojijo za Ronaldom in so prepričani, da bo njihov zvezdnik zasluženo še enkrat pometel s konkurenco. Trener kraljevega kluba Carlo Ancelotti je danes tako kar javno okrcal Blatterja.

»Blatterja je nemogoče utišati«

»Zelo sem presenečen nad besedami Blatterja, toda on lahko reče, kar si želi. Glede tega ne moremo kaj dosti storiti, saj je predsednika Fife nemogoče utišati. Je pa tako, da gre pri zlati žogi vedno za isto stvar, da ljudje o tem, kdo bi si jo najbolj zaslužil, začnejo govoriti že mesece prej, preden je sploh podeljena. Mislim pa, da tokrat na to temo nimamo kaj dosti za debatirati. Če je Ronaldo lani dobil nagrado pred Riberyjem in Messijem, potem ni nobenega dvoma o tem, da jo bo dobil tudi tokrat, saj je z Realom osvojil pomembni lovoriki, ob tem pa dosegel tako veliko zadetkov. Zame Blatterjev komentar, da bi moral zlato žogo dobiti Neuer, torej ni kaj preveč smiseln,« je na novinarski konferenci Reala danes dejal Ancelotii.