L'Albereta (Lombardija, Italija)

Luksuzni hotel v obnovljeni vili iz devetnajstega stoletja vam bo zagotovo ponudil vse potrebno udobje za spoznavanje najboljših vin iz regije Lombardija, predvsem svetovno znanih, kot so chardonnay, beli in modri pinot. V hotelu sta tudi center dobrega počutja v velikosti 1400 kvadratnih metrov in znana gurmanska restavracija, ki je pod taktirko Gualtierja Marchesija, enega najbolj znanih italijanskih kuharjev na svetu.

Aquapura Douro Valley (Douro, Portugalska)

Na južnem bregu reke Douro, v mestecu Lamego, stoji hotel s petimi zvezdicami Aquapura Douro Valley. Ves prostor hotela, ki zajema skupno površino osem hektarjev, odraža značilnosti te portugalske regije, prostor pa je tudi pod okriljem Unesca. Tukaj lahko spijete kozarec sladkega portovca, malvazije ali tinte amarele.

Château André Ziltener (Burgundija, Francija)

Chambolle-Musigny je majhen kraj z manj kot 400 prebivalci, a vseeno uživa velik ugled in priljubljenost zaradi svojih vrhunskih vin. Chardonnay, sauvignon in beaujolais so samo nekatera izmed svetovno znanih vrst vin, ki prihajajo iz slikovite francoske regije Burgundije. Prav tukaj lahko najdete hotel Château André Ziltener. Poleg pokušnje priznanih francoskih vin lahko obiščete tudi vinski muzej in spoznate zgodovino kraja in gradu.

Señorio de Briñas (La Rioja, Španija)

Hotel Señorio de Briñas je v prenovljeni stavbi iz sedemnajstega stoletja, le tri kilometre od mesta Haro v vinski regiji La Rioja. V hotelu se lahko sprostite in uživate ob pokušnji vrhunskega vina campo viejo ter se prepustite pravljični naravi, ki obdaja hotel. V centru dobrega počutja, ki je v stari vinski kleti, lahko uživate v »vinski terapiji« in se prepustite duhu regije.

Weinromantikhotel Richtershof (Mozela, Nemčija)

V prostorih nekdanjega starega mlina, v mestecu Mülheim an der Mosel, stoji hotel Weinromantikhotel Richtershof, obdan s terasastimi vinogradi. Mozela je znana kot ena najprestižnejših nemških vinskih regij, kjer lahko ljubitelji vina uživajo v domačem rizlingu. Poleg pokušnje vin lahko gostje hotela uživajo v romantičnem sprehodu ob reki Mozeli.