Jan, videlo se je, da ste bili tudi odbojkarji veseli zaradi domiselne predstavitve ekipe v središču Ljubljane.

Vsi vpleteni so se letos s predstavitvijo zelo potrudili, potem ko je bila v prejšnjih letih zgolj tiskovna konferenca. Igralci smo zelo uživali. Nič ni bilo naporno. Stike z javnostjo je potrebno vzdrževati in takšna predstavitev je zelo priročna, če hočemo priti med ljudi.

Nekaj ur kasneje ste v državnem prvenstvu prišli do nove zmage. Letos ste tako še brez poraza.

Vse gre po načrtu, čeprav z našo igro še nismo zadovoljni. Popraviti moramo veliko stvari, kar se pri rezultatu ne vidi. Delamo na tem, da bomo zmagovali tudi v prihodnje.

Kako ste občutili preskok v prvo ligo, potem ko ste pred tem igrali v drugoligaški konkurenci?

Ritma z veliko treningi in težkimi nasprotniki sem se navadil že v reprezentanci. Preskok tako ni bil tako naporen, kot bi verjetno bil, če bi prišel neposredno iz druge lige. Kljub temu je raven zdaj višja. Na treningih se od nas zahteva več, pomembnejša sta tudi počitek in koncentracija, zato je drugače. S preskokom sem zadovoljen, saj ne moreš vedno ostati na isti ravni. S prvo ligo so se mi odprle nove možnosti, da se lahko razvijam kot igralec.

Kmalu boste zaigrali še na višji ravni v ligi prvakov.

Od lige prvakov iz rezultatskega vidika ne pričakujem nič. Bolj me zanima, da bom pridobil čim več novih izkušenj. Igrali bomo proti ekipam s Poljske in iz Nemčije, ki so odbojkarske velesile. Mi lahko samo pridobimo, izgubimo pa zelo težko, četudi ne bomo imeli dobrih rezultatov. Vsak si želi igrati v ligi prvakov, zato sem vesel, da mi bo to uspelo že tako hitro.

Koliko vam je pri prihodu na višjo raven pomagal trener Tomi Šmuc, ki je bil pred tem vaš trener v drugi ekipi ACH?

Odkar sem pred tremi leti prišel k njemu, me zelo spodbuja. Tudi pri igranju v prvi ekipi mi posveča veliko pozornosti in mi je vedno na voljo, če imam kakšno vprašanje.

Opazite kakšno spremembo tudi pri njem?

Tomi se je precej potrudil, da se je za nas najmlajše dvignila raven dela. Zdaj od nas pričakuje več. V drugi ligi je bilo bolj sproščeno in ni bilo vse usmerjeno v perfekcijo. Zdaj moramo vse delati povsem po pravilih. Tudi starejši soigralci zahtevajo več od nas.

Kakšne so vaše šolske obveznosti?

Trenutno sem študent prvega letnika na fakulteti za elektrotehniko. Težko uskladim trening in študij, a trenutno, dokler ni izpitov, še gre. Upam, da bom uspešno zaključil študij, kar je tudi moj cilj.

S kakšnimi občutki ste poleti prvič pristali v članski reprezentanci?

Vzdušje je bilo sproščeno, zato sem se precej lahko vključil v ekipo. Sicer nisem bil dolgo zraven, ker sem še zelo mlad, toda bilo mi je v čast. Vse skupaj mi je dalo velik zagon.

Z mladinsko reprezentanco ste na evropskem prvenstvu osvojili 4. mesto.

Od začetka prvenstva smo hoteli kolajno. Ko smo prišli do polfinala, je bila ta želja celo prevelika, zato smo pogoreli. Kljub vsemu smo bili zadovoljni, saj smo ponovili nekdanji uspeh, ki so ga dosegli Tine Urnaut in druščina.

Kakšne so vaše prihodnje ambicije?

Hočem iti v tujino. Če bo šlo vse po načrtih, bi rad šel že v bližnji prihodnosti. Videli bomo, kako bom vse uskladil s študijem, toda moj cilj je, da bi šel počasi igrat v tujino.