Novico o tem, da se bosta ekipi, ki sta v težkem finančnem položaju, odpovedali dolgemu in dragemu potovanju, je danes razkril vodja tekmovanja Bernie Ecclestone v pogovoru za časnik Daily Mail.

Za zdaj še ni podatkov o tem, ali to pomeni, da ekip ne bo niti na naslednji dirki, predzadnji postaji sezone v Braziliji. Druga moštva bodo namreč vso opremo poslala neposredno iz ZDA v Sao Paulo. Vsaj v ZDA bo tako na startnem seznamu samo 18 avtomobilov, ta zaskrbljujoč podatek pa morda naznanja tudi zaton obeh ekip.

Pri Carterhamu si že nekaj časa prizadevajo najti močno finančno injekcijo, ekipa je tudi naprodaj, a za zdaj v svetu avtomobilizma ni videti junaka, ki bi se lotil reševanja tega projekta. Podobno je z Marussio, moštvom, ki tekmuje z rusko licenco in so mu mnogi napovedovali preživetje le še do prve domače dirke v Sočiju. Ekipo je pred mesecem dni dodatno prizadela še huda nesreča dirkača Julesa Bianchija, ki se po hudih poškodbah na dirki na Japonskem še vedno bori za življenje.

Doslej je bilo tako malo dirkalnikov nazadnje na startu leta 2005 v Monte Carlu, ker so za to dirko kaznovali ekipo BAR-Honda, v sezoni pa je sicer takrat nastopalo le deset moštev z 20 dirkalniki.