Prav s posamičnim kronometrom se bo dirka 4. julija tudi začela, in sicer v nizozemskem Utrechtu. V Franciji bo nato le še moštveni kronometer, ekipe se bodo merile na 28 kilometrov dolgi progi od Vannesa do Plumeleca. Pretendenti za visoke uvrstitve v skupnem seštevku bodo morali biti na preži že v tretji etapi, ki se bo odvijala v Ardenih in se končala z vzponom na Mur de Huy, v četrti etapi pa jim bodo delo oteževale še ceste z granitnimi kockami. To najbrž pomeni, da se bodo sprinterski specialisti težko dokopali do rumene majice vodilnega v skupnem seštevku.

Gorske etape se bodo začele po prvem prostem dnevu, deseta bo prva izmed treh pirenejskih etap. Dirka pa se bo tudi tokrat odločala v zadnjih dneh, ko bodo na sporedu alpski vzponi, zadnja gorska etapa se bo končala na L'Alpe d'Huezu. Dirka se bo po 3350 prevoženih kilometrih končala 26. julija v Parizu.

Direktor dirke Christian Prudhomme je potrdil, da bodo za skupni vrstni red vrnili bonifikacijske sekunde. Tako bodo zmagovalcu etape odšteli deset, drugouvrščenemu šest in tretjeuvrščenemu štiri sekunde.

Na predstavitvi so bili prisotni številni asi tega športa, med njimi je bil tudi branilec naslova Italijan Vincenzo Nibali, ki za naslednje leto napoveduje nastop tako na Giru kot na Touru. Ni pa bilo osmoljencev letošnje dirke Španca Alberta Contadorja in Britanca Chrisa Frooma. Slednji pa je predstavitev spremljal doma in že izrazil nezadovoljstvo. "Trasa je povsem po okusu specialistov za vzpone, tako da me najbrž na dirki ne bo. Najbrž se bom osredotočil na dirko po Italiji, končno odločitev pa bo vsekakor dal posvet z vodstvom moje ekipe," je dejal kolesar Skya.