Spletni medij NationalReport.net, kjer se je pojavila zgodba o Banksyjevi aretaciji, ki se je viralno razširila po spletu, se osredotoča na objavljanje različnih izmišljenih in satiričnih zgodb. Samo tam boste lahko našli zgodbo o Baracku Obami, ki je na dražbo dal vso marihuano, ki so mu jo zasegli od nastopa predsedniških mandatov. In tudi tisto o Charlieju Sheenu, ki naj bi s svojo krvjo lahko zdravil okužene z ebolo.

NationalReport.net je danes poročal, da so policisti v studiu grafitarja, političnega aktivista, režiserja, umetnika in begunca, ki se skriva pod vzdevkom Banksy, opravili racijo. Po več urah zasliševanja so policisti razkrili, da je Bansky 35-letni moški, rojen v Liverpoolu, njegovo pravo ime pa je Paul Horner.

»Imeli smo nalogo 24 ur nadzorovati različne skupine grafitarjev, v katerih se je gibal tudi Banksy. Okoli 2. ure zjutraj smo sprejeli obvestilo, da je skupina ljudi zapustila stanovanje, znano kot eden izmed Banskyjevih studiev. Skupini petih moških so sledili agentje, ki so, takoj ko se je zgodil vandalizem, nepridiprave aretirali,« so besede policistov povzeli na NationalReport.net. Med racijo stanovanja naj bi naleteli na ponarejene bankovce v vsoti več tisoč dolarjev in tudi načrte za grafite v prihodnosti.