»Svojo konkurenčnost utemeljujemo na strokovnosti. Radi bi bili eden najboljših zaposlovalcev, kar nam očitno že uspeva. Želimo si, da bi mladi ljudje, ki študirajo informatiko in matematiko, radi delali v tej panogi in da bi si želeli delati pri nas. Ker vedo, da bodo tu delali z najbolj strokovnimi ljudmi. Želimo si, da vedo, da se pri nas lahko največ naučijo in da si lahko ustvarijo super kariero. Pa tudi če je to le za pet ali šest let in gredo pozneje kam drugam. Samo da ti mladi ljudje vedo, da je tukaj skoncentrirano znanje in da če hočejo iz sebe narediti dobrega informatika, si bodo izkušnje nabirali pri nas,« je med drugim zelo energično pripovedoval v intervjuju za Dnevnik Miha Žerko, direktor SRC.

Podjetje se je po štiriletnem premoru, ko so se prestrukturirali, vnovič stabiliziralo in uvrstilo med finaliste Zlate niti 2013 v kategoriji velika podjetja. Medtem ko je v minulem izboru Zlata nit sodelovalo 14 velikih podjetij, letošnje prijave, ki že potekajo elektronsko, napovedujejo, da se bodo karte med velikimi podjetji očitno spet nekoliko premešale, saj se v Dnevnikov izbor najboljših zaposlovalcev prijavljajo nova podjetja, ki bodo torej kakovost odnosa med zaposlenimi in organizacijo preverjala prvič.

Medtem ko je bila povprečna ocena kakovosti med zaposlenimi in organizacijo v Zlati niti 2013 v vseh sodelujočih podjetjih 3,69 (1 je najnižja ocena, 5 je najvišja ocena), je v velikih podjetjih znašala 3,52, v srednje velikih 3,82, v majhnih pa je ta ocena daleč najvišja in znaša 4,14. Vprašalnik je izpolnilo 6409 zaposlenih.

Zadnji izbor najboljših zaposlovalcev je Dnevnik skupaj s parterji nadgradil z interaktivno konferenco, dejavnosti v povezavi z najboljšimi zaposlovalci pa se širijo naprej. Tako so Zlato nit na pobudo finalistov Zlate niti in članic sekcije menedžerk nadgradili s pobudo treh srečanj pri najboljših zaposlovalcih.

Včeraj se je prvo srečanje odvilo v Simobilu, najboljšem zaposlovalcu Zlate niti 2013 med velikimi podjetji. Na srečanjih se bodo skozi prakse podjetij dotaknili tem, kot so večja učinkovitost prek boljših odnosov in zavzetosti zaposlenih, novosti na področju vodenja in razvoja zaposlenih, širjenje standarda merjenja in upravljanja odnosov s ciljem izboljšav ter povečanje deleža žensk na vodilnih položajih.

Podjetja, ki se želijo vključiti v izbor najboljših zaposlovalcev, več o projektu, ki prepoznava podjetja, ki so z vidika ustvarjalnega, uspešnega in učinkovitega razvoja zaposlenih lahko za zgled gospodarstvu, in prijavnico najdejo na http://gazela.dnevnik.si/sl/Zlata+nit.