Peter Lloyd zaradi svoje preobčutljivosti ne sme uporabljati sodobnih električnih naprav kot so televizorji, mobilni telefoni in CD predvajalniki, saj pri njem povzročijo hude reakcije. Če pride kdo na obisk, v sobo ne sme prinesti mobilnika , Lloyda pa moti tudi električna energija, ki bi jo potreboval za ogrevanje ali osvetlitev svojega doma. Za telesno higieno tako skrbi z vodo, ki jo segreje na plinskem štedilniku. Moti ga celo, če pride v stik z avtomobilom ali območjem WiFi omrežja.

Intenzivni glavoboli in vrtoglavica

»V glavi se mi malce zvrti, če gledam v zaslon računalnika, takrat ne morem trezno razmišljati,« je dejal. »Imel sem težave pri govorjenju – jaz temu rečem miselna blokada.« Lloyd se spominja, kako je nekoč v trgovini poskušal napisati ček, a ga je zaradi reakcije na okolje kar šestkrat napisal napačno.

Včasih je imel tudi mobilni telefon, a so se pojavljale podobne motnje. Sčasoma je spoznal, da je preobčutljiv za mnogo različnih naprav. »Sprva sem verjel, da se lahko to naučim obvladovati, a bilo je vedno slabše. Imel sem intenzivne glavobole, ki sem jih čutil predvsem v prednjem delu glave,« je dejal.

Rad bi živel v namensko izolirani leseni koči

Iskal je članke v znanstvenih revijah in naletel na nekatere, v katerih so bili opisani njegovi simptomi. Tako je ugotovil, da gre za elektromagnetno preobčutljivost. Zatem je tri leta živel v Španiji, a se je kmalu vrnil v Cardiff. Zdaj leži v svoji sobi že toliko časa, da ne more več hoditi.

Njegova najemodajalka, ki živi v Londonu, ga želi vreči iz hiše, ker je ne ogreva. Zdaj se sooča z deložacijo, mestni svet, ki naj bi rešil njegovo težavo, pa ni uspel najti ponudbe za primerno nastanitev za njegove zdravstvene potrebe. Najverjetneje ga bodo zato odpeljali v bolnišnico, kar ga zaradi bližine vseh medicinskih naprav, ki bi nanj lahko vplivale, navdaja z grozo. Želi si namreč, da bi živel v namensko izolirani leseni koči.