Oba borca si bosta zdaj lahko v miru privoščila z ogljikovimi hidrati bogato pojedino, čeprav vsaj Ptujčan pred dvobojem ni rabil hujšati. Tokrat namreč prvič ne bo boksal v velterski kategoriji, kjer boksa sicer, ampak v supervelterski, zato z odvečnimi kilogrami ni imel težav. "Razlike glede na mojo siceršnjo kategorijo sicer nisem opazil, edina je, da mi ni bilo treba hujšati, ni bilo treba izčrpavati telesa, preračunavati hrano, na koncu koncev je le tri kilograme razlike," je dejal Zavec.

Petkov dvoboj polsrednje kategorije za naslov evropskega prvaka po različici WBO bo v mariborski dvorani Tabor na sporedu okrog 22. ure, medtem ko se bo celotno dogajanje pričelo že ob 19. uri, saj bodo pred tem sledile še štiri druge borbe. V teh se bodo pomerili tako boksarji kot tudi kickboksarji. V ringu bodo Ivan Jukić (Hrv) - Dušan Makula (Češ), Mirza Baraktarević (Hrv) - Josef Krivka (Češ), Denis Simčič (Slo) - Josef Obalo (Češ) ter Gregor Stračanek (Slo) - Luka Tomić (Hrv). Slednja se bosta pomerila za naslov evropskega prvaka po verziji Wako pro.

Na voljo še 1300 vstopnic

Glavna zvezda večera pa bo znova osemintridesetletni Zavec (33 zmag, 18 s KO, 3 porazi), ki je mariborsko dvorano že večkrat napolnil. Vstopnice gredo dobro v prodajo tudi tokrat. Kot je povedal vodja tekmovalnega spektakla in glavni organizator Tomaž Barada, so prireditelji prodali že nekaj čez 2000 vstopnic, okrog 1300 jih je še na voljo.

Hafner napoveduje izenačen dvoboj

Zavec si je mariborski dvoboj izbral za vnovično vrnitev na najvišjo stopničko, ne skriva namreč, da si želi znova boksati tudi v ZDA. Tokratnega nasprotnika je dobro preučil, verjame da lahko ring zapusti kot zmagovalec. Hafner (23 zmag, 12 s KO, 5 porazov), ki je med profesionalce presedlal leta 2009, pa ima tudi sam svoje načrte. Zavca bo presenetil s posebno tehniko.

"Dejan je zelo dober nasprotnik, a bo borba nadvse izenačena. Skupaj s trenerjem sem si pogledal vse Zavčeve dvoboje in našel sem prav posebno tehniko, kako se z njim spopasti. A ta tehnika bo, saj razumete, ostala skrivnost vse do jutrišnjega dvoboja," je po tehtanju samozavestno dejal Hafner.

Zavec verjame, da bo v Sloveniji ostal nepremagan

Svojo zmagovalno taktiko ima tudi Mr. Sympatikus. "Verjamem, da ima Ferenc svoje načrte, tudi jaz jih imam. Vem, da bom moral dati v dvoboju svoj maksimum, tako kot v vsakem in verjamem da me bo to pripeljalo do zmage. Ta dvoboj mi na moji poti prinaša napredek. Sama taktika dvoboja ni tako pomembna, to se da prilagoditi, verjamem in delal bom na tem, da ostanem v Sloveniji nepremagan," pa je povedal Zavec.

Ptujčan se zaveda, da bo v petek favorit za zmago, čeprav sta boksarja podobne starosti, ima Zavec več izkušenj. "Sem papirnati favorit, tega ni težko videti, a je v samem ringu zgodba lahko povsem drugačna. Ne dvomim v sebe, a je tudi Ferenc znan kot borben boksar, ne vrže hitro puške v koruzo. Treba bo stisniti. Kot sem že dejal, se zavedam, da sem na nek način njegova tarča, saj lahko z zmago veliko pridobi. Naredil bom naredil vse, da ne bo zmagal," je še povedal Zavec.