Yates je režiral zadnje štiri filme iz sage o Harryju Potterju - Feniksov red, Princ mešane krvi ter Svetinje smrti, 1. in 2. del. Film Fantastic Beasts and Where to Find Them je zamišljen kot nadgradnja vsem poznanega čarovniškega sveta Rowlingove, v katerem se bodo pojavljali magična bitja in liki iz Potterjevega učbenika z Bradavičarke.

Poleg Yatesa bodo na setu filma tudi številni drugi ustvarjalci, ki so sodelovali pri filmih o mlademu čarovniku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rowlingova bo podpisala scenarije za vse tri filme, v sodelovanje pa naj bi jo prepričal novi direktor Warner Bros Kevin Tsujihara.

Druga dva filma bosta v kinematografih predvidoma prikazana v letih 2018 in 2020, podrobnosti o njuni vsebini pa pri Warner Brosu še niso razkrili.

Rowlingova je svojo zadnjo, sedmo knjigo o Harryju Potterju izdala leta 2007. Izjemno uspešna knjižna serija je izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury v Veliki Britaniji in pri založbi Scholastic v ZDA.

Po seriji so posneli osem filmskih uspešnic, ki so polnile kinodvorane po vsem svetu. Med zvezde je filmska saga izstrelila tudi mlade igralce Daniela Radcliffea (Harry Potter), Emmo Watson (Hermiona Granger) in Ruperta Grinta (Ron Weasley).