Kot je pojasnil predsednik kluba Aleš Klement, bo štipendijo vsako leto prejemal najboljši plavalec kluba v kadetski konkurenci po točkah Mednarodne plavalne zveze Fine, štipendija pa bo seveda poimenovana po plavalki, ki predstavlja vrh uspehov v 80-letni zgodovini tega gorenjskega kluba.

"Tukaj sem bila vedno doma in sem se bom še vračala. S to štipendijo sem počaščena tudi sama in veliko mi pomeni, da bo moje ime na ta način ostalo tukaj. Zanesljivo bom še prišla sem, morda sodelovala tudi na kakšnem trening-kampu z otroki, kar rada počnem," je še povedala Isakovićeva. Klub pa se je tokrat od nje poslovil tudi s posebnim darilom - kipom plavalke.

"Ponosen sem, da ima plavalni klub take športnike, in na Sarin uspeh. Morda bo ta štipendija pomagala, da bomo prišli do nove Sare. Osebno zelo cenim, da se je Sara odločila za uradno slovo prav tukaj v Radovljici," pa je ob tem povedal Ciril Globočnik, v času uspehov Isakovićeve direktor Plavalne zveze Slovenije in prvi človek kluba v Radovljici, zdaj pa župan tega gorenjskega mesta.

Na srečanju s slovenskimi mediji se je plavalka še enkrat spomnila večjih uspehov v karieri, tudi nekaterih slabših let, in ponovila, da se od plavanja poslavlja, ker ni našla prave motivacije za delo, ki bi ga zahtevala uspešna vrnitev na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016. "Zdaj me čakajo novi izzivi. V ZDA sem se veliko naučila in pripravljena sem na nove izzive," je še povedala nekdanja reprezentantka, ki se zdaj seli k družini v Dubaj, na delovnem področju pa jo zanima nevropsihologija, ki jo je študirala na Berkeleyju, nazadnje pa se je z njo ukvarjala v San Diegu.

Plavalka pa je razkrila tudi temno plat svoje olimpijske kolajne, saj s trenerjem Miho Potočnikom še vedno nista dobila nagrade Plavalne zveze Slovenije za osvojeno odličje. Isakovićeva je povedala, da je na prvo tretjino nagrade čakala dve leti, na drugo tretjino štiri, tudi po šestih letih pa ji tretjina še manjka. "Mislim, da sem si jo zaslužila," je med drugim rekla plavalka in dodala, da bo denar pač zahtevala.

Ob slovesu je bil prisoten tudi njen trener Potočnik, ki pravi, da se še kdaj z nostalgijo spomni časov, ko je imel plavalko, ki je lahko na vsaki tekmi stopila na stopničke in s katero si je upal takrat napovedati tudi dosežek, boljši od svetovnega rekorda: "Sara je nedvomno vrh uspešnega zadnjega desetletja. Upam, da mladi vidijo, da imamo znanje, da imamo pogoje in da lahko naredimo še kakšnega uspešnega olimpijca."

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi paraolimpijec Darko Đurić, ki je nedavno na evropskem prvenstvu osvojil dve četrti, peto in šesto mesto. Bolj kot na tekmovalne uspehe pa sta s Tonetom Fornezzijem Tofom opozorila na akcijo, s katero skušajo plavalcu pomagati pri nakupu novih bionskih mikroprocesorskih protez, ki bi temu invalidskemu športniku omogočile novo življenje.