»Pri Michaelu ni bila težava v udarcu. Možgane mu je poškodovala GoPro kamera, ki jo je imel nameščeno na čeladi,« je za radijsko postajo Europe 1 pretekli konec tedna dejal novinar Jean-Louis Moncet, ki naj bi informacijo prejel od Schumacherjevega sina Micka, a je kasneje to na svojem twitter profilu zanikal, danes poroča tiskovna agencija Reuters.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 se je hudo poškodoval konec lanskega decembra na smučarskem izletu v francoskih Alpah. Iz kome se je Nemec prebudil šele junija, od septembra dalje pa okreva na svojem domu v Švici.

»Skušamo pridobiti več informacij o poročilu Jeana-Louisa Monceta. Njegovo sporočilo na twitterju namiguje, da informacije ni pridobil od družinskih članov,« je za Reuters novico komentiral tiskovni predstavnik podjetja GoPro Jeff Brown.

Ameriško podjetje je zaradi novice utrpelo precejšnjo škodo, saj so njegove delnice - vrednost slednjih se je od začetka trgovanja na borzi konec junija početverila - na ameriškem borznem indeksu Nasdaq padle za kar 9,8 odstotka. Izgubo so sicer utrpeli tudi drugi proizvajalci miniaturnih kamer. Delnice podjetja Digital Ally Inc so tako padle za 12,9 odstotka, delnice Taser International Inc pa za 3,2 odstotka.