Ta tekma bo zadnja tekma na moškem sporedu svetovnega pokala v koledarskem letu. Smuk bodo pripravili na progi, na kateri je potekal del ženskih tekmovanj svetovnega prvenstva leta 2005.

Mednarodna smučarska zveza na jesenski konferenci v Zürichu, na kateri so sprejemali tekmovalni koledar, v spored ni vnašala drugih sprememb. Sezona svetovnega pokala se bo začela s tradicionalno veleslalomsko premiero na ledeniku Rettenbach nad Söldnom 25. in 26. oktobra.

Na koledarju ostajata tudi obe slovenski prizorišči svetovnega pokala. Tekmovanje za Zlato lisico, z ženskim slalomom in veleslalomom, bo v Mariboru 21. in 22. februarja, moški tekmi svetovnega pokala za pokal Vitranc v Kranjski Gori pa bosta 14. in 15. marca in bosta zadnji postaji svetovne karavane pred finalom svetovnega pokala od 16. do 22. marca v francoskem Meribelu.

Höfl-Riescheva v novinarske vrste

Trikratna olimpijska prvakinja v alpskem smučanju Maria Höfl-Riesch se je podala v novinarske vode. V prihajajoči sezoni bo Nemka strokovna komentatorka nemške televizijske postaje ARD. Höfl-Riescheva je tekmovalno kariero zaključila pred šestimi meseci.

"Nekako vse skupaj že malo poznam, a se moram še veliko naučiti. Vsekakor bo zanimivo gledati tekme z druge perspektive in jih komentirati za gledalce," je ob tem dejala 29-letna Nemka, ki bi naj pred televizijskimi prenosi tekem tekmovalne proge prevozila tudi s kamero na čeladi.

"Maria Höfl-Riesch bo naša komentatorka tako na ženskih kot tudi na moških tekmah. Je naša edina strokovna komentatorka za alpsko smučanje", pa je povedal športni koordinator televizije ARD Axel Balkausky. Kako dolgo bo Höfl-Riescheva sodelovala z ARD, zaenkrat ni znano.

Nemka bo na tem mestu nasledila dvakratnega olimpijskega prvaka Markusa Wasmeierja, ki je bil za ARD v svetovnem pokalu alpskega smučanja, na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih dejaven 20 let. Höfl-Riescheva bo poročala tudi z letošnjega februarskega SP v ZDA, prvi nastop za TV pa jo čaka na tekmah med 19. in 21. decembrom.