Prvotna cena za hišo v kolonialnem slogu, ki ima tri spalnice ter kopalnico in stranišče, je bila 5000 ameriških dolarjev. Hiša, ki je naprodaj, je v vzhodnem delu mesta.

"Gre za resnično ponudbo. Moj klient, ki živi čez lužo, mi je povedal, da je pripravljen zamenjati hišo za iphone 6. Zdi se mi, da bi želel najboljšo različico, a sem prepričan, da bi se lahko še pogajali," je povedal nepremičninski agent Larry Else za lokalno televizijo.

Dejansko naj bi bil lastnik nepremičnine hišo pripravljen zamenjati tudi za 32-gigabajtni ipad.

Ponudba o zamenjavi hiše za nov ipone ali ipad se morda zdi dobra kupčija, a bo moral novi lastnik nepremičnine tudi poplačati 6000 ameriških dolarjev neplačanih davkov.

Trenutna cena applovega iphone 6 plus je od 749 do 949 ameriških dolarjev.

Detroit, največjo mesto ameriške zvezne države Michingan, je lani razglasilo stečaj. Pred tem je mesto skupaj s tremi največjimi ameriški izdelovalci avtomobilov, General Motors, Ford in Chrysler, dlje časa nazadovalo. Poleg rasnih razprtij so ga pestili spopadi uličnih tolp, slabo gospodarjenje mesta in korupcija. Število prebivalcev se je z dveh milijonov v zgodnjih 50. letih minulega stoletja zmanjšalo na manj kot 700.000, še navaja dpa.