Da smo Slovenci zavidanja vreden športni narod, obenem pa še vedno znamo prisluhniti in stisniti roko pomoči potrebni, smo dokazali že velikokrat. In tako smo to soboto uspešno zaključili še eno lepo zgodbo, pod katero so se podpisali Dnevnik in nekaj več kot 500 tekačev. Kljub temu, da je bil tek brez meritev in tekmovalne naravnanosti, je bilo vzdušje polno adrenalina in velikih pričakovanj, saj se je na startu pojavilo veliko mladih družin s svojimi otroci in za nekatere je bil to celo prvi pravi tekaški preizkus.

V Portorožu so se nam pridružile tudi družine z otroci s posebnimi potrebami (te smo od marca dalje predstavljali tudi v Dnevnikovi prilogi IN), ki jih je prav tako prevzela odlična energija in spodbudni stiski rok tekačev, ki so se Dnevnikovega humanitarnega teka udeležili ravno zaradi njih.

Po končani tekaški preizkušnji, kateri je sledilo še prijetno druženje, so tekači in družine s svojimi malimi borci sončno Obalo zapuščali z željo, da se naslednje leto ponovno srečamo. Več o samem dogodku lahko preberete v Dnevnikovi prilog IN, ki bo izšla v četrtek, 16. oktobra 2014. (vl/ Foto: Aljoša Kravanja)