Italija, ki je po poraznem nastopu na mundialu v Braziliji kvalifikacijski ciklus začela z zmago proti Norvežanom (2:0), se bo v prihodnjih dneh pomerila z izbrano vrsto Azerbajdžana in Malte. Na omenjenih srečanjih Italiji znova ne bo pomagal Mario Balottelli, ki je brez nastopa za ekipo selektorja Conteja ostal že proti Skandinavcem.

Conte, ki je poleti na klopi Italije nasledil Cesara Prandellija, je prvič v reprezentanco sicer vpoklical napadalca Southamptona Graziana Pelleja. Slednjemu bodo družbo v napadu delali še Simone Zaza, Sebastian Giovinco, Matta Destro, Pablo Osvaldo in Ciro Immobile. »Uresničile so se mi še ene sanje. Reprezentančne barve sem na sebi zelo pogrešal. Zahvalil bi se svoji družini in klubskemu osebju,« je na twitterju zapisal 29-letnik, ki je pred tem igral zgolj za reprezentanco do 21 let.

Velja še omeniti, da je nekdanji trener Juventusa poskrbel za še eno presenečenje, saj je prvič v reprezentanco vpoklical komaj 20-letnega branilca Empolija Danilea Ruganija.

Italija bo prvo tekmo odigrala 10. oktobra v Palermu proti Azerbajdžanu, štiri dni kasneje pa jo čaka še gostovanje na Malti.