Na nori dirki na robu regularnosti v tajfunu Phanfone je Hamilton nadaljeval serijo uspehov. Ne glede na tri starte, dolgo obdobje vožnje za varnostnim avtom in predčasnem koncem dirke se Britanec ni pustil zmesti in je še povečal vodstvo v boju za SP.

Hamilton se je pred zmagovalca kvalifikacij Rosberga prebil po odličnem prehitevanju v 30. krogu, prvega mesta pa ni več zapravil. Nekoliko mu je do zmage pomagal tudi varnostni avto, ki je stezo zapeljal v 46. krogu, po nesreči Nemca Adriana Sutila. Nato je sledila huda nesreča Francoza Julesa Bianchija (Marussia). Ta se je zaletel v dvigalo, ki je s ceste spravljalo Sutilov bolid, po prvih informacijah pa je utrpel hude poškodbe, tudi glave, zato so ga s helikopterjem nezavestnega prepeljali v bližnjo bolnišnico.

»Povejte Nicu, naj ne počne nič neumnega«

Hamilton si po prevzemu vodstva ni več dovolil vzeti prvega mesta, v Suzuki pa se je v težkih razmerah znašel bistveno bolje od tekmecev. Rosberg, ki ima enak bolid, se je tokrat pritoževal zaradi težav s pnevmatikami in uravnoteženostjo vozila, zato na napade Britanca ni znal odgovoriti.

V skupnem seštevku je Hamilton z zmago povečal prednost pred Rosbergom. Pred premiero na dirkališču v ruskem Sočiju ju loči deset točk (266-256), na tretjem mestu je Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) s 193 točkami, ki pa ima bržkone le še teoretične možnosti za naslov.

Dirka je od samega starta potekala z zapleti. Tekmovalci so v 53 krogov krenili za varnostnim avtomobilom, saj je normalen start preprečevalo močno deževje in ponekod dobesedno poplavljeno dirkališče. A tudi v teh razmerah je bilo zaradi slabe vidljivosti izredno nevarno. "Povejte Nicu, naj ne počne nič neumnega, ker nič ne vidim," je v uvodu v bokse sporočil Hamilton, v drugem krogu nato še enkrat potrdil, da res ne vidi ničesar, prireditelji pa so nato dirko iz varnostnih razlogov prekinili.

Dirka se je nadaljevala po 15 minutah

Po 15 minutah se je dirka nadaljevala, spet za varnostnim avtomobilom, prvi pa je zaradi tehničnih težav izpadel Španec Fernando Alonso. A sčasoma je voda odtekla, skoraj šest kilometrov dolga proga se je sušila in vse več pilotov je zahtevalo pravi začetek dirke in umik varnostnega vozila. Ta je zapeljal v bokse in takoj so se začeli živahni napadi. V uvodu je Rosberg uspešno branil vodilno mesto iz kvalifikacij.

Nemec je ostal na prvem mestu tudi po prvi menjavi pnevmatik, a je začel prednost vse bolj izgubljati. Britanec se je Nemcu nalepil na rep bolida v 24. krogu in nato po več poskusih svojo priložnost dočakal pet krogov kasneje ter jo izkoristil. Končnico je spet zaznamoval varnostni avtomobil, nato pa huda nesreča Bianchija in predčasen konec nore Suzuke.