"Odločil sem se, da bom po koncu sezone zapustil Red Bull," je dejal 27-letni zvezdnik, ki je bil pri Red Bullu šest sezon, v izjavi za svojo spletno stran in dodal: "Seveda gre za velik korak in težko se je bilo spopasti s takšno idejo, a sprejel sem odločitev, da naredim naslednji korak v karieri. Moje načrte za prihodnost bom predstavil kmalu."

Šef Red Bulla Christian Horner je dejal, da je Vettel vodstvu ekipe svoj odhod naznanil šele v petek zvečer, med pripravami na VN Japonske. "Očitno mu je Ferrari ponudil izjemno atraktivno pogodbo," je namignil Horner.

Vettlova izjava je še toliko bolj presenetila njegovo dosedanjo ekipo, ker je Nemec še pred dvema dnevoma zavračal vse namige o menjavi moštva. Ekipo Ferrarija naj bi zapustil dvakratni svetovni prvak Španec Fernando Alonso, kar je v italijanskem moštvu sprostilo mesto.

Vettel je prvič z Red Bullom naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2010 in pri 23 letih postal najmlajši svetovni prvak v F1. Potem je osvojil še tri naslove, s skupno štirimi zaporednimi pa se je pridružil dirkaškim legendam Michaelu Schumacherju, Juanu Manuelu Fangiu in Alainu Prostu kot šele četrti dirkač s toliko naslovi.

A to sezono so Vettlovi uspehi povsem zbledeli. ta čas je v skupni razvrstitvi SP na petem mestu; ne le v senc dirkačev Mercedesa Nica Rosberga in Lewisa Hamiltona, temveč tudi moštvenega kolega, mladega Avstralca Daniela Ricciarda, ki je z Red Bullom to sezono dobil tri dirke.

Pri Red Bullu bo Vettla zamenjal 20-letni ruski novinec Danil Kvjat.