Vonnova je za New York Times nedavno povedala, da bo ta teden trenirala v Avstriji in se skušala čim bolje pripraviti, da bo lahko decembra nastopila na svoji prvi tekmi po premoru, na svetovnem pokalu v kanadskem zimskošportnem središču Lake Louise. Po hudem padcu je morala januarja na operacijo desnega kolena in zato ni nastopila niti na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je v alpskem smučanju z dvema zlatima medaljama (veleslalom, smuk) zablestela Slovenka Tina Maze.

Vonnova, ki je zmagala na 59 tekmah za svetovni pokal, si želi nastopiti februarja prihodnje leto na svetovnem prvenstvu, ki bo v njeni domovini; prvenstvo bo v Beaver Creeku v Koloradu.

Na SP 2015 bo Mazejeva branila superveleslalomsko zlato ter srebrni medalji v veleslalomu in superkombinaciji iz Schladminga. Devetindvajsetletna Vonnova je prav na lanskem SP grdo padla na superveleslalomu, na prvi tekmi prvenstva. Zaradi poškodb potem dolgo ni nastopala, po vrnitvi in nekaj tekmah pa se je konec decembra 2013 ponovno poškodovala. Po operaciji 7. januarja in dolgi rehabilitaciji je zdaj uspešno prestala prve snežne treninge.

»Mnogi mislijo, da se ne bom vrnila. To je dobro. Tudi ostala dekleta se verjetno počutijo zelo mirno brez mene. A tako mirno zagotovo ne bo več, ko sem bom vrnila,« je v pogovoru za New York Times zatrdila Vonnova.