Košarkarjem Krke je pripadel uvodni udarec v novi sezoni. Novomeščani so v Šenčurju ugnali rivala Union Olimpijo in bodo tako nekoliko bolj sproščeni krenili v ligo ABA. Prav jadransko tekmovanje je vzrok, da se v dolenjskem moštvu superpokalnega uspeha niso pretirano veselili, v ljubljanskem pa za porazom pretirano žalovali, saj se oboji zavedajo, da se prave tekme šele začenjajo.

Trenerja Krke in Olimpije Aleksandar Džikić in Aleš Pipan sta pred superpokalnim obračun trdila, da silne lepote v igri obeh moštev ni pričakovati. Zato so lahko bili gledalci v športni dvorani Šenčur včeraj prijetno presenečeni. Še posebej, če si je kakšen izmed njih ogledal lanski uvod v novo sezono, ko sta ista tekmeca v Portorožu prikazala katastrofalno predstavo. Na tribunah sta dogajanje opazovala tudi trener Cibone Slaven Rimac in njegov pomočnik Jurica Golemac, ki sta posebno pozornost namenila Ljubljančanom, s katerimi se bodo Zagrebčani že v petek pomerili v prvem krogu lige ABA. Nekdanje soigralce je v živo spremljal tudi Klemen Prepelič, ki še vedno ni našel novega delodajalca. Po uvodnih minutah je slovenski reprezentant hitro dojel, da se v letu dni, odkar je zapustil Olimpijo, ni veliko spremenilo. Tekme med vodilnima slovenskima kluboma se igrajo vsako sezono bolj na nož, ne glede na to, ali gre za uvodno tekmo sezone ali za naslov državnega prvaka.

Na parketu tako ni manjkalo udarcev s komolci, besednih dvobojev in tehničnih napak. Ljubljančani so močno prevladovali predvsem v skoku, a tega niso znali pretopiti v točke, bržkone tudi zaradi prevelikega števila izgubljenih žog. Predvsem ni najbolje delovala centrska naveza Mirza Begić – Alen Omić, ki bi morala biti do nadaljnjega gonilna sila moštva. Na drugi strani je trener Krke Aleksandar Džikić precej zajetno minutažo namenil izkušenejšim Jasminu Hukiću, Nebojši Joksimoviću in Chrisu Bookerju, ki so Novomeščane večino prvega polčasa držali korak pred Olimpijo. Dobro formo je prikazal predvsem povratnik po poškodbi Malcolm Armstead, ki je z nekaterimi atraktivnimi potezami povsem izigral Marka Marinovića ali Luko Rupnika, nekoliko bolj skromen pa je bil v obrambi, kjer je prejel kakšno trojko več, kot bi si želel Džikić.

Tehtnica se je v korist Olimpije začela prevešati ob koncu tretje četrtine, ko je Rupnik prevzel vajeti igre v svoje roke. V napadu je dobro asistiral soigralcem, v obrambi pa ustavil Armsteada in svoje moštvo popeljal do delnega izida 15:0 oziroma 20:2. Med 28. in 34. minuto obramba Ljubljančanov ni dopustila niti točke in kazalo je, da je obračun odločen. A s tem se ni strinjal včeraj odlični Armstead, ki je ob odsotnosti Rupnika svoje moštvo potegnil iz zagate, dosegel devet pomembnih točk, po asistenci za trojko Hukića pa je Krka minuto in pol pred koncem znova povedla za točko. V izdihljajih je Olimpija prek Marinovića in Gregorja Hrovata prišla do dveh metov za podaljšek, a bila neuspešna.

»Nekaterih dogovorjenih stvari nismo izvajali pravilno, zato smo se na koncu morali precej namučiti za zmago. Šlo je za trdo tekmo. Oboji v solidni formi pričakujemo začetek v ligi ABA,« je po tekmi povedal Aleksandar Džikić, Olimpijin Luka Rupnik pa je dodal: »Pozna se, da še nismo dobro uigrani. Na koncu smo zmrznili in Krki prepustili zmago. Lani smo superpokal osvojili, pa nato nanizali šest porazov v ligi ABA. Lepo je sezono začeti z zmago, še lepše pa z uspehom v jadranskem tekmovanju.«