»Mi smo generacija, ki bo spremenila svet,« pravi vokalist Rou Reynolds. »Več moči imamo kot katera koli generacija pred nami. V naši moči je, da izberemo, ali želimo vztrajati kot vrsta in uspevati, ali dobesedno uničiti vse skupaj. Že zdaj opažamo znake propadanja sveta in prišli smo do točke, ko ga res moramo začeti spreminjati. Ali pa je igre konec.«

Zasedba Enter Shikari (ime so si sposodili pri ladji, ki je last Roujevega strica) je nastala leta 2003, ko so aprila v Pioneer Youth Clubu v St. Albansu prvič v živo predstavili svojo edinstveno mešanico hardcore punka in breakbeat techna. Četverica je bila od prvega dne odločena, da bodo vse počeli na svoj način, na način naredi-sam, na pravi način. Med prvo vajo in izidom prvenca Take To The Skies marca 2007 pod lastno znamko Ambush Reality so neštetokrat prekrižarili državo in odigrali približno 600 koncertov, s tem pa na alternativni sceni spodbudili neverjetno pričakovanje.

Ko se je Take To The Skies na britanski lestvici albumov kar takoj uvrstil na četrto mesto, je glasbeno industrijo preplavil udarni val – končno se je zgodila revolucija brez predhodnega dovoljenja. Bendov gverilski pristop je kmalu požel nekoliko zapoznelo priznanje – ko je prodaja albuma po vsem svetu presegla 250.000 izvodov, jih je revija NME počastila z nagrado Johna Peela za izvirnost, revijo Kerrang! pa je četverica prepričala, da so jim podelili izjemno želeno nagrado Spirit Of Independence. Junija 2009 je sledil album Commons Dreads, ki je njihovo na novo prebujeno politično in družbeno zavednost izkazoval v udarnih stadionskih himnah, kot so Step Up, Juggernauts, No Sleep Tonight in Solidarity. Sledilo je osemnajst mesecev na poti, ko je bend od Tauntona do Tokia in v vseh večjih mestih vmes bobnal na kup uporniške množice, s čimer se je trdno izoblikoval v enega najboljših live bendov na svetu. Pa nas je že lepo prineslo do sedanjosti in izida albuma A Flash Flood Of Colour.

Tretji album zasedbe Enter Shikari, ki sledi cenjenemu Common Dreads iz leta 2009, so producirali člani benda in Dan Weller (Young Guns, Gallows), snemali so ga maja in junija 2011 v tajskem Bang Sarayju in v Londonu, miksal ga je Mike Fraser (AC/DC, Metallica, Biffy Clyro) v Vancouvru.

»Upamo, da bo ljudi pripravil k pogovoru,« pravi Rou, »upamo, da bo spodbujal dialog in razprave. Radi bi, da bi se ljudje počutili poenoteni, opolnomočeni in pozitivno naravnani, da bi deloval kot protiutež vsej negativnosti okrog nas. Ljudje po koncertih prihajajo do nas in nam pripovedujejo, kako jim naša glasba pomaga, kako jim odpira oči za to in ono. In ko dobesedno vidiš, kako pomagaš spreminjati poglede in življenja ljudi, iz tega črpaš samozavest, da vztrajaš naprej. Čas je, da se dvignemo. Čas je, da povzdignemo glas. Čas se namreč izteka vsakemu od nas …«