Klub kolegice, ki se v sezoni 2014/15 izvaja že tretjič, se bo prvih šest tednov od oktobra do novembra srečeval tedensko, v Ljubljani, ob sredah, predvidoma ob 17. uro, nato pa do junija enkrat mesečno. »Na srečanjih bodo dekleta medsebojno delila spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric. Prav tako bodo načrtovala skupne dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudila lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk,« pojasnjuje Alenka Blazinšek, vodja zavoda Nefiks. Vse zainteresirane iskalke prve zaposlitve se lahko k sodelovanju prijavijo do 3. oktobra 2014, na portalu www.talentiran.si

Dosedanje izkušnje vključenih so raznolike, mlade kolegice pa si skupaj s svojimi mentoricami zastavljajo različne karierno zaposlitvene cilje, ki bi jih naj v roku enega leta tudi dosegle.

Lanska udeleženka Jana je denimo po pogovoru z mentorico pričela z nadaljevanjem študijskega programa, Jernejo njena bolj izkušena kolegica Blanka Tacer vključuje v svoje projekte in ji s tem omogoča, da razvija kompetence ter se strokovno izpopolnjuje, Tacerjeva pa je povedala, da je v kolegici našla študentko, s katero vidi možnost dolgoročnega sodelovanja. »Kot mentorica imam priložnost, da spoznavam talente svoje študentke in da vzdržujem stik z mlajšimi generacijami,« je o prednostih projekta povedala Tacerjeva.