Fantje so v sredo s 3:1 premagali Bolgarijo, tudi danes pa so rutinsko opravili nalogo. Švico so z Urošom Slatinškom kot tretjim igralcem odpravili z "levo roko" (3:0), s čimer so si zagotovili prvo mesto. Večjih preglavic jim ni povzročala niti Irska, tudi to so premagali s 3:0, ob Bojanu Tokiču in Janu Žibratu je tokrat svojo prvo točko na prvenstvu dosegel Saš Lasan.

Naslednji tekmec varovancev Bojana Raka bo znan po večernem žrebu, pomerili se bodo z eno od reprezentanc, ki so v drugih skupinah zasedle drugo mesto. "Zdaj se začenja zares. Upamo na nekaj sreče pri žrebu, če se bo poklopilo, lahko razmišljamo o napredovanju v elitno skupino, za kar pa bo potrebno še zmagovati. Za prvega tekmeca v izločilnih bojih si želim Turčijo," je dejal prvi slovenski lopar Bojan Tokič.

Dekleta bodo imele v boju za uvrstitev v elitno skupino še težjo nalogo, bržkone bi bila njena uvrstitev med najboljših 16 reprezentanc v Evropi senzacija. Danes so sicer v odločilni tekmi s 3:1 premagale Švico in so se s sredinim porazom proti Srbiji in zmago proti Finski uvrstile na drugo mesto v skupini. Junakinja dvoboja proti Švicarkam je bila Alex Galič, ki je prispevala dve točki, tretjo je zabeležila Jana Tomazini.