Njegov načrt je, da uvede neomejeno dni dopusta v britanski družbi in ameriški podružnici. Če bo poskus uspešen, bo vsa podjetja, ki sodelujejo z Virgin pozval, naj zaposlenim več ne štejejo prostih dni, je zapisal na svojem blogu.

Branson se je za neomejeno dni dopusta odločil na predpostavki, da bodo zaposleni vzeli le toliko prostih dni, da to ne bo vplivalo na njihovo delo oziroma samo delovanje družbe. Za takšno potezo se je odločil po branju članka o Netflixu, ki ne spremlja koliko dni na leto zaposleni porabijo za dopust. »Usmeriti bi se morali na delo, ki ga ljudje opravijo, in ne koliko ur na dan preživijo na delovnem mestu. Ker nimamo delovnega časa od devetih do petih, potem tudi ne potrebujemo omejitev glede dopusta,« so pojasnili v Neflixovem Priročniku o kulturi svobode in odgovornosti.

K uveljavitvi novega odnosa do dopusta ga je spodbudila tudi njegova hči Holly, ki mu je nekoč pripovedovala o prijatelju, ki se je odločil za enak pristop. »Opazili so neverjeten skok na vseh področjih: morali, kreativnosti in produktivnosti,« mu je pojasnila.

Richard Branson ne bo prvi, ki se bo odločil za nov pristop do svojih zaposlenih. Soustanovitelj Googla Larry Page je pred kratkim dejal: »Če pomislite, kaj ljudi v resnici osrečuje: prostor, kjer lahko živijo, varnost, možnosti za prihodnje generacije … potem ugotovite, da to ni tako težko ponuditi.« Dodal je še: »Ideja, da se morajo ljudje na delovnem mestu izčrpavati, da bi zadostili potrebam, je napačna.«