Potem ko pod nadzorom Adidasovih tekaških trenerjev pridno vadijo vse od konca aprila in so se jim v začetku meseca na prvem adidas tekaškem kampu v Ljubljani pridružili številni somišljeniki, se novo tekaško srečanje obeta že to soboto.

Tokrat v štajerski prestolnici

Drugi adidas tekaški kamp bo potekal danes, 20. septembra, v Mariboru. Zbor udeležencev bo ob 10. uri v ciljni areni Snežnega stadiona pri hotelu Arena.

Moderator David Urankar bo zbrane tekaške navdušence in tiste, ki bodo to šele postali, spremljal preko teoretičnega in praktičnega dela. Gost presenečenja bo zvezdnik iz sveta profesionalnega športa, veliko nepogrešljivega za dober in zdrav trening brez poškodb pa bodo zaupali strokovnjaki iz Centra za medicino športa in adidasov trener teka Blaž Stožer, ki bo prestavil elemente pravilne tehnike teka. Po pridobljenem znanju bodo vadeči vsi skupaj odtekli častni krog z vsemi adidasovimi trenerji in tako novo znanje prenesli v prakso. Prijavite se lahko na spodnji povezavi www.adidas-solateka.si/tekaski-kampi/prijavni-obrazec.

Za konec pa še zanimivost: organizatorji Volkswagen 19. Ljubljanskega maratona so že pred desetimi dnevi zabeležili kar 15.745 prijav tekačev. V obdobju 47 dni pred dnevom d je število prijav, glede na pretekla leta, ponovno poskočilo. Največ tekačev je bilo prijavljenih na polmaraton – 7.497, na deset kilometrskem teku je bilo 5.991 prijavljenih. Organizatorje najbolj veseli dejstvo, da se je najbolj povečalo število tekačev na najdaljši preizkušnji. Na maraton je bilo prijavljenih 2.257 tekačev, lani, za primerjavo, je v cilj priteklo 1.432 maratoncev.

In še obvestilo: zadnji dan za oddajo posamične prijave je 30. september 2014!