Treninge po ciljnem programu vadbe vam priporočajo zaradi:

Večje racionalizacije vašega časa

Naj bo čas porabljen na treningu maksimalno učinkovit, s tem bo tudi učinek treninga boljši in s tem napredek večji.

Sistematičnosti

Vadba mora biti sistematična, to pomeni, da se izmenjujejo lažje in težje vadbene enote (največja napaka rekreativnih tekačev je, da tečejo vedno v istem tempu in prehitro za svoje dejanske sposobnosti. Posledica je, da ni napredka).

Spoštovanja načel športne vadbe

V pripravljenih programih vadbe so upoštevana vsa načela športne vadbe (načelo postopnosti, načelo primernega dražljaja, načelo sistematičnosti, ...), ki zagotavljajo napredek v teku.

Motivacijskega vidika

Lažje se je odpraviti na trening, če veš, da bo koristen in učinkovit. Na koncu pa vas čaka še nagrada, dosegli boste zastavljen cilj.

Terapevtskega vidika

Tek je tudi terapija.

Za strukturirano pripravo vam je na voljo OSNOVNI CILJNI TEKAŠKI PROGRAM. Za zahtevnejše, ki so zaradi morebitnih poškodb v dvomih pred tekaško preizkušnjo in bi želeli fizioterapevtsko ali prehransko usmeritev, pa so tekaški strokovnjaki pripravili INDIVIDUALNI TERAPEVTSKI TEKAŠKI PROGRAM. S tovrstno strokovno podporo imate poleg osnovnega programa na voljo svetovanje pri specialistu športne in metabolne fiziologije ter dodatne terapevtske ugodnosti.

Programi, ki so na voljo, so pripravljeni za maraton, polmaraton in desetkilometrski tek. Zaradi časovne oddaljenosti do dogodka ( loči nas le še 7 tednov) je v tem trenutku smiseln 8-tedenski program. Kasneje lahko uporabljate tudi 12 tedenski program. Pri izvajanju programa vam svetujejo, da si vsak trening zabeležite, pri teku pa si pomagate s tekaškimi urami ali aplikacijami pametnih telefonov. Pogled za nazaj bo koristil, ko boste želeli preveriti ali ste bili pri izvajanju dosledni in ali je bil vaš cilj dosežen.