Mož znan kot »North Pond Hermit« (Samotar iz močvirja, op.p.) je konec avgusta za revijo GQ prvič spregovoril o svojem skrivnostnem načinu življenja. Leta 2013 so ga namreč aretirali zaradi vsaj 1000 vlomov. Knight je sicer priznal zgolj peščico vlomov, za katere je obtožen.

Na svojih roparskih pohodih je kradel predvsem hrano, oblačila, alkohol, knjige in druge potrebščine, ki so mu omogočile, da je 27 let preživel v zakamufliranem šotoru sredi goščave. Policija ga je naposled aretirala ravno, ko je pospravljal nakradeno meso iz kampa Pine Tree Camp, saj je nevede sprožil varnostni alarm.

V teh krajih so sicer že dolga leta krožile govorice o skrivnostnem samotarju, ki vlamlja v domove. Nikoli ne ukrade vredne zlatnine ali denarja, temveč osnovne potrebščine, piše GQ. V edinem intervjuju Knight priznava, da se počuti krivega za vse rope, vendar je to moral početi za golo preživetje. Običajno je kradel med 1. in 2. uro zjutraj.

Novinar Michael Finkel, ki se je z njim pogovarjal še, ko je bil v zaporu, ga je opisal za enega bolj poetičnih in načitanih ljudi, kar jih je srečal. Po izpustitvi na prostost se je Knight moral udeležiti posebnega programa, ki mu bo pomagal pri ponovni socializaciji v družbo. Samotar ni razkril, zakaj se je leta 1986 odpravil v samoto. Novinar sicer sklepa, da gre razlog za to iskati v nekakšni obliki avtizma.

»Še preden sem se odpravil v divjino, nikoli nisem bil pretirano srečen v družbi ljudi. Ko sem bil zaprt v zaporu, mi je bilo videno še manj všeč. Ne verjamem, da se bom lahko vključil v sodobno družbo.«

Knight je še dejal, da je v 27 letih samote samo enkrat govoril z drugim človekom. Nekoč je namreč naletel na pohodnika, ki ga je pozdravil z »živijo«. V intervjuju je povedal: »Samota je izostrila moje dojemanje. Vendar tu se zaplete. Ko sem to percepcijo prenesel nase, sem izgubil lastno identiteto. Brez publike, brez potrebe, da sem nekaj nekomu, ni bilo potrebe, da sebe definiram kot posameznika. Postal sem nepomemben. Pozabil sem že svoje ime. Nikoli pa nisem bil osamljen. Bil sem popolnoma svoboden«, piše GQ.