Do ugotovitve so prišli, potem ko je poslovnež Russell Edwards pred leti na dražbi kupil šal, ki so ga našli ob eni od žrtev, Catherine Eddowes.

Pristal je v umobolnici

Za pomoč pri analizi vzorcev krvi na šalu je zaprosil svetovno znanega strokovnjaka za analizo genetskih dokazov z zgodovinskih krajev zločinov Jarija Louhelainena. Z uporabo zadnjih metod za analizo genskega materiala je ugotovil, da je bil serijski morilec, ki je jeseni leta 1888 v četrti Whitechapel na vzhodu Londona ubil najmanj pet prostitutk, poljski Žid Kosminski, ki je v tej četrti delal kot brivec.

Louhelainen je uspel izločiti DNK iz tkanine ter ga primerjati z DNK potomcev Eddowesove in osumljencev. Ugotovil je, da je storilec Kosminski, ki je bil med osumljenci leta 1888, navaja časnik.

Pred pogromi v Rusiji je v London s svojo družino pribežal v začetku 80 let 19. stoletja. Kot še navaja časnik, je bil med tremi najbolj verjetnimi osumljenci, bil pa je resno duševno bolan, verjetno je imel paranoidno šizofrenijo.

Konec več kot sto let ugibanj?

Kot poudarja Daily Mail, pomeni ugotovitev konec več kot sto let ugibanj o tem, kdo je bil Jack Razparač. Med več kot sto osumljenci so bili tudi vnuk britanske kraljice Viktorije, princ Albert Viktor, pa tudi slikar Walter Sickert in bivši premier William Gladstone.

Britanska medijska mreža BBC pa dodaja, da pa bi drugi amaterski detektivi lahko še vedno sklepali, da skrivnost še ni razjasnjena in da obstaja možnost, da se bodo pojavile nove teorije.