Sedeminpetdesetletna teniška legenda, lezbijka in borka za pravice istospolno usmerjenih, je svojo dolgoletno partnerko zasnubila po koncu moškega polfinala, ko je Kei Nišikori premagal Novaka Đokovića. Zasnubitev je lahko teniško občinstvo spremljalo na video zaslonu.

Potem ko je Lemigova, ki ji je leta 1991 na zadnjem lepotnem izboru v Sovjetski zvezi pred razpadom, pripadla lovorika najlepše Rusinje, privolila in si nadela zaročni prstan, je Navratilova odigrala še dvoboj legend. Skupaj s Čehinjo Jano Novotno je v ženskih dvojicah legend z dvakrat 6:4 premagala Američanki Gigi Fernandez in Tracy Austin.

Bila je živčna

"Bila sem zelo živčna, vendar sem nekako le našla prave besede in izgovorila pravo vprašanje in rekla je, da, bila sem tako srečna, da bi lahko kar poletela. Počutila sem se malce čudno, kot da bi doživljala zunajtelesno izkušnjo. Nič kolikokrat sem že spremljala zasnubitve na športnih prireditvah po televiziji ali v filmih, zdaj pa se je to zgodilo še meni. Bilo je precej 'kul'," je za spletno stran wta.com povedala Čehinja, ki že od svojega 18-leta živi v Združenih državah Amerike.

Navratilova in Lemigova, ki ima iz prejšnjega razmerja hčerki, sta skupaj od leta 2006, zdaj pa sta svoje ljubezensko razmerje nadgradili še tako, da sta se zaročili. Družina živi skupaj v Miamiju. Navratilova in Lemigova se želita poročiti na Floridi, vendar pa tamkajšnje oblasti še ne dopuščajo porok istospolnih. Zvezno sodišče je takšno prepoved označilo za neustavno, a postopek še ni končan.

Navratilova, ena najuspešnejših teniških igralk, je v aktivni teniški karieri osvojila 18 naslovov zmagovalke turnirjev za veliki slam ter skupno kar 167 turnirskih naslovov v posamični konkurenci, 177 naslovov v ženskih dvojicah in 15 naslovov v mešanih dvojicah.