Prvega lahko najde vsak sam, ko prelista knjigo vtisov in ugotovi, da vzhičeni gostje kar rišejo svoja doživetja in seveda ne skoparijo s pohvalami. Pred kratkim so se z Bleda poslovili gostje z Bahamov, med sezono pa so bili z naravo, šumečim potokom, naravnim kopališčem in lesenimi hišicami in šotori zadovoljni tudi tisti iz Kuvajta, Nemčije in – Slovenije. Naši gostje so običajno ostali krajši čas, radovednost pa mnogim ni dal miru.

Malo odpovedi zaradi vremena

»Lahko rečem, da je za nami odlična glavna sezona, ker smo doživeli le nekaj odpovedi, ki so v primerjavi s skoraj popolno zasedenostjo zanemarljive. In ob tem ugotavljamo, da za našo predstavitev ni bila potrebna posebna akcija, gostje so nas večinoma sami našli na spletu in prišli. Kot poglavitno lastnost lahko dodam osebni pristop naših zaposlenih, ker je res lepo doživeti objem zadovoljnega gosta, ki se kar s kakšno solzico v očeh poslovi od Vrtne vasi,« je dejala vodja te nove turistične privlačnosti Maja Dimnik, ki je prej že delala v turizmu, a je tudi zanjo vodenje in delovanje Vrtne vasi izziv.

Prav prilagodljivost željam je dodaten adut za lokacijo, kjer lahko uživa okoli 70 gostov hkrati. Ker so si mnogi želeli preizkusiti v času dopusta tako šotore kot lesene hišice, so jim to omogočili. Obenem je magnet čudovite narave, kjer je naravni bazen eden glavnih adutov, ameriške goste prepričal, da so tudi zvečer ostali kar v Vrtni vasi, ker jim je razpoloženje tako zelo ustrezalo.

»Zagotovo imamo še kakšne načrte za prihodnjo sezono, Vrtna vas ima celostno podobo, a še se lahko kaj doda. Za zdaj lahko ocenim, da smo z začetkom lahko izredno zadovoljni, ker tudi muhasto poletno vreme ni spremenilo rezultatov. Opozoriti pa moram še na našo restavracijo, skozi katero teče potok in kjer najdete na mizi košček travnika. S to gostinsko ponudbo smo odprti tudi za vse, ki pridejo le na prigrizek, in tudi tu se število povečuje,« je povedala Maja Dimnik, ki je poudarila zavzetost zaposlenih in sklenila, da so med gosti zelo kritični prav slovenski, kar se ji zdi tudi prav, ker Vrtna vas pač visoko cilja v turistični ponudbi Slovenije. Pri tem cene za zasedenost očitno niso omejitev, za prihodnje leto so namreč že kar dobro zasedeni.

V kampih slabše

Čeprav tako imenovani glamping ni več redkost, so skupaj z lesenimi hišicami na drevesih in nasploh sožitjem z naravo kljubovali tudi vremenu. Po kratki anketi med bližnjimi gorenjskimi kampi je namreč pričakovati skoraj povsod manjši obisk tudi zaradi tega, ker je goste odgnalo muhasto poletje. Zamisel lastnika Boruta Keliha in idejnega tvorca Vrtne vasi Boruta Kokalja se je na začetku dobro odrezala tudi na trgu. Ali bodo to vsekakor drago in zahtevno naložbo lahko ustrezno povrnili in ustvarili dobiček, bosta pokazala čas in število tujcev z vsega sveta, ki potem ob slovesu kaj narišejo v knjigo vtisov.