Nemški kolesar ekipe Omega Pharma Quick Step ni imel težav pri premagovanju tekmecev. Še najbolj se mu je približal Uran, zaostal je 11 sekund, Cancellara pa še sedem več. Četrti je bil Contador z 39 sekundami zaostanka, kar pa je bilo dovolj, da je prevzel skupno vodstvo, saj je doslej vodilni Kolumbijec Nairo Quintana padel.

S padcem, ki ni bil povsem nedolžen, saj se je zaletel v varovalno ograjo, pa je Kolumbijec pravzaprav tudi zapravil vse možnosti za vidnejši končni uspeh na Vuelti. Današnji kronometer je sicer nadaljeval in končal, toda na cilju je imel štiri minute zaostanka. Skupno pa je zdaj šele 11.

Na tehnično zahtevnem odseku letošnje Vuelte, ko so morali najprej kolesarji deset kilometrov v klanec navzgor, sledil pa je dolg spust s hitrostmi tudi do 80 km/h, je Martin potrdil status favorita tudi za bližnje svetovno prvenstvo v Španiji, na katerem bo v vožnji na čas lovil četrti naslov prvaka. Veliki poraženec današnje etape pa je, ob nesrečnem Quintani, tudi Britanec Chris Froome, ki je v boju z Nemcem izgubil minuto in pol.

V sredo čaka kolesarje 11. etapa. 153 km dolga preizkušnja od Pamplone do San Miguela de Aralarja.