Motivacijski seminar, katerega glavna misel je bila, da so zmage tu, kadar se tako odločimo, je vodila Laurelea Moss iz Avstralije, ki na svoji kliniki ljudem že več kot dvanajst let pomaga uresničevati cilje ter jim hkrati omogočiti zdravo življenje in dobro počutje. Predavateljici je z zanimanjem prisluhnilo približno sto udeležencev, ki so izvedeli, kaj vse je treba upoštevati pri spreminjanju začetne želje oziroma vizije v realnost. Kot je poudarila Mossova, vsestranska športnica in vrhunska amaterska cestna kolesarka, uspeh ni odvisen le od naravnega talenta, temveč predvsem od različnih veščin, ki se jih je s pravimi metodami možno naučiti. Uresničevanja ciljev se je treba lotiti osredotočeno in s celostnim pristopom, saj tako lahko občutno povečamo možnosti za končni uspeh.

Seminar je potekal tudi v sklopu priprav na Ljubljanski maraton in kot nam je pred začetkom seminarja povedala Urška Končar iz društva Timing Ljubljana, so z obiskom tovrstnih predavanj zelo zadovoljni. »Vesela sem, ko opažam, da za naše dogodke, ki so odlično pripravljeni, vedno pa poskrbimo tudi za vrhunskega predavatelja, vlada res veliko zanimanje. Gre večinoma ta tekače in športnike, ki iščejo nekaj več, predvsem pa bolj zahtevne vsebine, predstavljene na poljuden način,« je povedala Končarjeva.

Vsekakor odlično in tudi motivacijsko zelo zanimiv večer se je končal na prav poseben način. Simpatična in zgovorna Laurelea se je pustila izzvati in ob koncu večera zbranim razkrila, da se lahko pohvali še z enim talentom – petjem.