Če bi si kdo v teh dneh resnično želel opraviti izziv z ledenim čebrom, so to zagotovo udeleženci letošnje Vuelte, ugotavljajo na novičarskem portalu The Local. Tekmovalci na posamični etapi povprečno popijejo po 12 plastenk vode, še dodatnih nekaj pa jih uporabijo, da si ohladijo razgrete glave. »Živo srebro se dvigne tudi do 38 stopinj Celzija, še bolj vroče pa postane, ko se segreje asfalt,« piše kolesarjenju namenjena spletna stran VeloNews.

Do sedaj so kolesarji odpeljali pet etap, prav vse pa so potekale na jugu Andaluzije, ki slovi po peklenskih temperaturah v poletnem času. Kako vroče je, je na svojem twitter profilu svojim navijačem skušal opisati švicarski kolesar Fabian Cancellara, ki je zapisal, da se kljub stalnemu uživanju tekočine ni mogel znebiti krčev, obenem pa dodal, da se med etapami počuti, kot da bi se pekel na žaru.

Da bi se lažje spopadali z vročino, so si ekipe za svoje najboljše kolesarje, kot sta Alberto Contador in Chris Froom omislili posebne brezrokavnike, na katere si lahko Španec in Britanec pritrdita dodatne plastenke z vodo. Spet druga moštva na hrbet svojih kolesarjev pritrjujejo vrečke ledu, s čimer skušajo znižati njihovo telesno temperaturo.