Hrvaški kolegi vas namreč vabijo, da se jim 12. oktobra pridružite na 23. Zagrebškem maratonu, ki lahko služi kot odlična generalka pred največjim tekaškim dogodkom pri nas. Tako slovenski kot tudi hrvaški maraton sicer potekata pod sponzorstvom adidasa, s čimer adidas potrjuje svoj položaj vodilne tekaške blagovne znamke v naši regiji.

Adidasova šola teka, v sklopu katere vadeči v Ljubljani, Celju in Mariboru tedensko vse od aprila pridno nabirajo tekaško znanje, v podobni obliki poteka tudi na Hrvaškem. Tako več sto tekačev tudi v sosednji državi skupaj osvaja tekaško znanje in kondicijo ter se pripravlja na največji tekaških preizkus pri njih. Kot so nam sporočili, se nam bodo po uspešno premaganem 23. Zagrebškem maraton tudi oni 26. oktobra pridružili v Ljubljani.

Tako bomo lahko v Zagrebu in Ljubljani preverili, kdo je bil pri nabiranju kilometrov uspešnejši. Šalo na stran – med udeleženci obeh adidas tekaških šol zagotovo ne bo nobene tekmovalnosti, kvečjemu se bodo med tekom po zagrebških in ljubljanskih ulicah spodbujali ter si tako skupaj pomagali osvojiti ciljno črto.