Iz objavljenih poslovnih rezultatov Luke Koper je razvidno, da je skupina v prvem polletju ustvarila 14,48 milijona evrov čistega dobička, kar je 86 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Za 69 odstotkov se je zvišal tudi dobiček iz poslovanja, in sicer na 18,33 milijona evrov. Delnice Luke Koper so v minulem tednu pridobile dobrih 11 odstotkov in teden končale pri 24,80 evra.

Veliko pozornosti namenjajo vlagatelji tudi dogajanju na političnem parketu, kjer so v stranki ZL izpostavili prodajo Telekoma Slovenije in Aerodroma Ljubljana, ki sta v sklepnih fazah in kjer obstaja možnost, da bo kateri izmed njiju prodan še pred imenovanjem nove vlade. Četudi nova politična garnitura gospoda Mira Cerarja ne želi pripeljati Slovenije »v neko ne kredibilno stanje ali morda celo protipravno ravnanje«, pa se vseeno dopušča možnost, da je zamrznitev postopkov prodaj mogoča.

Kljub negotovosti v zvezi s privatizacijo Telekoma Slovenije so se delnice največjega slovenskega operaterja na tedenski ravni ob prometu v višini 697.000 evrov okrepile za dobre tri odstotke in končale pri 132,80 evra. Iz ne tako spodbudnih poslovnih rezultatov v polletju je razvidno, da je skupina zbrala 382 milijonov evrov prihodkov od prodaje, čisti dobiček pa je bil za dva odstotka nižji od lanskega. Proces privatizacije vsekakor obremenjuje tekoče poslovanje družbe, delitev družbe na storitveni ter infrastrukturni del pa bi postopek prodaje dodatno zavlekla, kar glede na izkušnje pri prodaji nekaterih drugih podjetji tudi ne bi imelo pozitivnih učinkov.

Manj manevrskega prostora bi utegnila imeti politika pri privatizaciji Aerodroma Ljubljana, saj bo lahko pogodba o prodaji podpisana predvidoma že v četrtek. Aerodrom Ljubljana bo tako četrto prodano podjetje s seznama družb za prodajo. Koliko bo novi bodoči lastnik plačal za delnico, pa je za enkrat še skrivnost.